Fietsvakantie sprookjesachtig Duitsland

7-daagse reis vanaf € 602,- per persoon

Vanaf

€602

Vraag uw persoonlijke Travel Counsellor naar de mogelijkheden en vermeld de code WLT5august

Vertrekdatum: 30/09/2020

Wijngaarden, kastelen en romantische dorpen dat is waar deze 7-daagse fietsvakantie van in het teken staat! Het landschap langs de grillige meanders van de Moezel is één van de mooiste van Duitsland. Niet alleen de beroemde wijngaarden, maar ook ruige rotsen en ongerepte hellingbossen vormen het aantrekkelijke decor voor deze makkelijke fietstocht over meestal vrij liggende fietspaden. Onderweg zie je burchten en kastelen. Je kunt heerlijk pauzeren in de vele pittoreske wijnstadjes met vakwerkhuizen, of gewoon ergens langs de oevers van de rivier. Ontdek sprookjesachtig Duitsland, het zal je niet teleurstellen!

PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst in Trier
De fietstocht Moezel en Saar start in Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier zie je in het historische centrum de indrukwekkende Porta Nigra, resten van een amfitheater en een enorme Romaanse dom. De stad herbergt ook het geboortehuis van Karl Marx.

Dag 2: Transfer naar Merzig, 61 km naar Trier
Voor je eerste fietstocht ga je met de trein naar Merzig om hierna langs de oevers van de Saar terug te fietsen. Je kunt de fietsroute zelf inkorten om meer tijd te hebben in Trier. In Mettlach vind je een oude benedictijnenabdij; 250 jaar keramiekgeschiedenis van de wereldberoemde firma Villeroy & Boch. Fiets verder over een heerlijk fietspad naar het schilderachtige Saarburg, met het hooggelegen kasteel, de klokkengieterij en de waterval in het centrum, dat door kleurrijke huizen wordt omgeven. Op de terrassen kun je genieten van 'Kaffee mit Kuchen' om vervolgens de stad wandelend te verkennen. Je komt in Konz, waar de Saar en de Moezel elkaar treffen. Over een fietspad ga je terug naar Trier.

Dag 3: Van Trier naar Piesport, Trittenheim of Neumagen 51, 42 of 45 km
De volgende dag van je fietsvakantie verlaat je de stad en kom je aan in het pittoreske Pfalzel. Na een bezoek aan Schweich kun je in Longuich de Romeinse 'Villa Urbana' en opgravingen uit de Romeinse tijd bewonderen. Je overnacht in Trittenheim, Neumagen of Piesport.

Dag 4: Van Piesport, Trittenheim of Neumagen naar Zell 61, 70 of 67 km
Volg de Moezelmeander met het rotsmassief van de 'Moselloreley', dan kom je vanzelf de imposante burchtruïne Landshut met aan de voet de kleine Altstadt van Bernkastel tegen. Even verderop vind je in de levendige dubbelstad Traben-Trarbach markante Jugendstil-huizen. Je kunt de fietsroute 10 km inkorten door hier de trein naar Reil te nemen. Na enkele rustieke wijndorpen kun je vlak voor etappeplaats Zell over een lage wijnheuvel een smalle rivierbocht fraai afkorten. Zell is bekend om de 'Schwarze Katze' en het voormalige kasteel van de keurvorsten.

Dag 5: Van Zell naar Cochem 36 km
Een korte fietsroute brengt je in het bij toeristen zeer geliefde romantische oord Cochem, waar je overnacht. Onderweg kom je langs de kloosterruïne van Stuben en Beilstein, een juweel van een vakwerkstadje aan de voet van de burchtruïne Metternich. Behalve heerlijk wandelen door de Altstadt en over de Moezelpromenade, kun je in Cochem ook de in laat-middeleeuwse stijl herbouwde Reichsburg bezichtigen of met de stoeltjeslift naar de Pinnerberg voor een prachtig panorama.

Dag 6: Van Cochem naar Koblenz 45 km
Je laatste fietsroute voert je langs de nu minder grillige loop van de Moezel onderlangs steile wijnterrassen naar Koblenz, waar de rivier uitmondt in de Rijn. Als je tijdens je fietsvakantie tijd over hebt, kun je bij het dorpje Moselkern zeker een bezoek brengen aan het sprookjeskasteel Burg Eltz. Na 2 km gemakkelijk fietsen en daarna een half uur wandelen door het schilderachtige Eltzbachtal, ontvouwt zich plotseling het uitzicht op deze wonderbaarlijke burcht voordat je bij Güls de Moezel oversteekt en naar het centrum van Koblenz fietst. Na aankomst in uw hotel kun je heerlijk wandelen door de sfeervolle Altstadt en over de lommerrijke promenades langs de Moezel en de Rijn.

Dag 7: Vertrek
Per trein ga je terug naar Trier om je auto op te halen. Indien je per trein vanaf huis naar Trier bent gereisd, vertrek je vanaf Koblenz weer naar huis.

Wat is inbegrepen

Inclusief: 6 overnachtingen op basis van logies/ontbijt; Routeboekje met kaarten; Bagagevervoer tot Koblenz; Bus- of treintransfer van Trier naar Merzig, incl. fiets (dag 2 van de 7-daagse tocht); Terug transfer Koblenz-Trier per trein. Exclusief: Dagtrein heen Trier en terug vanaf Koblenz: prijsindicatie € 80,- (incl. zitplaatsreservering); Indien per trein: taxi naar station-hotel, ca. € 12,-; Terugbrengen eigen fiets naar Trier, € 24,- per fiets De huurfiets is exclusief fietsverzekering. Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering afsluiten. Reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal. Bijzonderheden: Parkeren: bij het hotel, ca. € 5,- of parkeergarage € 10,- per dag


7-daagse reis vanaf € 602,- per persoon


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven