Halkidiki, het geheim van Griekenland

1 week vanaf €662 p.p. incl. vlucht

Vanaf

€662

Vraag uw persoonlijke Travel Counsellor naar de mogelijkheden en vermeld de code NWLT4JAN2

Vertrekdatum: 27/07/2019

Halkidiki is een van de best bewaarde geheimen van Europa. Dit grote schiereiland in het noorden van Griekenland is de ultieme zon, zee en strandbestemming en dat is nog niet alles. Met haar weelderige groene landschappen, prachtige verscholen baaien, gezellige dorpjes, heerlijk Grieks eten en vele culturele schatten is dit dé perfecte plek om eens het “andere” Griekenland te verkennen. Het schiereiland bestaat uit drie afzonderlijke uitlopers die zich als vingers uitstrekken in zee; het westelijke Kassandra is het meest toeristisch, het oostelijke Athos herbergt een mysterieuze orthodoxe enclave met vele kloosters en het middelste Sithonia staat bekend om haar heuvelachtige binnenland en prachtige lange kustlijn met langzaam in zee aflopende stranden. Geniet hier van een heerlijk ontspannen vakantie.

Thessaloniki
Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland en de hoofdstad van de regio Centraal-Macedonië. Als tweede hoofdstad, naast Constantinopel, van het Byzantijnse Rijk werd Thessaloniki een van de belangrijkste handelssteden van Zuidoost-Europa en tegenwoordig is de stad nog steeds een belangrijk knooppunt.

Na de val van het Byzantijnse Rijk maakte Thessaloniki deel uit van het Ottomaanse Rijk, tot Griekenland in 1912 de stad veroverde. Het belangrijkste symbool van deze verovering is de Witte Toren, een monument dat tijdens het Ottomaanse Rijk als gevangenis en als locatie voor massa-executies werd gebruikt. Naast dit historische monument vind je in Thessaloniki vijftien Vroegchristelijke en Byzantijnse monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Tegenwoordig staat Thessaloniki bekend als de culturele hoofdstad van Griekenland omwille van de vele festivals en sportevenementen die er plaatsvinden. Met een bruisend nachtleven en meer bars per inwoner dan enige andere Europese stad, staat Thessaloniki terecht in de wereldranglijst van ultieme uitgaanssteden.

Duik in de geschiedenis en bezoek verschillende musea zoals het Archeologisch Museum van Thessaloniki of het Museum van de Byzantijnse Cultuur. Wil je eerder een dagje ontspannen? Ga dan naar de Mediterranean Cosmos, het grootste winkelcentrum van de Balkan, of kuier langs de bekende winkelstraten Tsimiki en Proxenou Koromila voor echte luxe-aankopen.

Wat is inbegrepen

• Retour vlucht Amsterdam – Thessaloniki met Transavia • 7 nachten in Acrotel Lily Ann Village in een tweepersoonskamer o.b.v. half pension


1 week vanaf €662 p.p. incl. vlucht


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven