Hoogtepunten van Andalusië

10-daagse autorondreis vanaf €507 p.p.

Vanaf

€507

Vraag uw persoonlijke Travel Counsellor naar de mogelijkheden en vermeld de code NWLT7DEC2

Vertrekdatum: 30/03/2019

Deze rondreis is een uitstekende manier om Andalusië te verkennen. Bij aankomst staat je huurauto klaar op de luchthaven, de hotelovernachtingen zijn gereserveerd. Het enige dat je moet doen is de reisbeschrijving volgen. De route zal langs alle hoogtepunten gaan zoals, Granada, Sevilla, Córdoba, Jerez de la Frontera, Ronda en Mijas. Je ontvangt gratis een ANWB Reisgids en wegenkaart.

Hoogtepunten:
• Granada
• Jaén/Baeza
• Córdoba
• Sevilla
• Pueblos Blancos
• Jerez de La Frontera
• Ronda
• Gibraltar
• Marbella

Programma:
Dag 1: Amsterdam - Malaga - Antequera/Cabra, ca. 60 km Antequera
Na aankomst op de luchthaven van Malaga ontvangj e je huurautoen rijd je naar het eerste overnachtingshotel in het mooie Antequera of Cabra. Allebei de stadjes ademen één en al historie uit.

Dag 2: Antequera/Cabra - Granada, ca. 100 km
Granada
In de ochtend kun je ervoor kiezen nog even door de straatjes van Antequera te struinen, alvorens naar Granada te rijden. Aangekomen in Granada is het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra zeker een bezoek waard. Reserveer wel tijdig de entreekaartjes, omdat er een beperkt aantal kaartjes per dag beschikbaar zijn. Voor kaartjes kun je ook bij jouw persoonlijke Travel Counsellor terecht. Je overnacht 2 dagen in Granada of in de omgeving van Granada.

Dag 3: Granada
Granada met het Alhambra
Naast het paleizencomplex Alhambra, heeft de stad nog veel meer te bieden: Breng een bezoek aan de Arabische wijk Albacin met haar nauwe en kronkelige straatjes. Ontdek de vele kerken en musea. Daarnaast is een bezoek aan de 3.396 meter hoge berg Pico Veleta een aanrader. Deze reus in de Sierra Nevada is geliefd bij fietsers en wandelaars.

Dag 4: Granada - Baeza, ca. 100 km
Baeza
Vandaag rijd je naar Baeza.
Ontdek zowel Baeza, als Ubeda! Deze stadjes liggen vlak bij elkaar, boven op een heuvelrug op ca. 800 m hoogte. Het zijn eeuwenoude rivalen die elkaar probeerden te overtreffen met prachtige gebouwen in Renaissancestijl.
Bezoek de twee openluchtmusea met tientallen monumenten. Zeker een bezoek waard! In 2003 zijn de stadjes opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Je overnacht in Baeza of in de omgeving van Baeza.

Dag 5: Baeza - Cordoba - Sevilla, ca 270 km
Cordoba
In de ochtend vervolg je de rondreis door Andalusië. Je brengt allereerst een bezoek aan Córdoba met het wonder van de Mezquita, een gotische kathedraal gebouwd midden in een moskee. Daarna ga je op weg naar Sevilla. De rest van de dag is vrij te besteden.
Je overnacht 2 dagen in Sevilla of in de omgeving van Sevilla.

Dag 6: Sevilla
Sevilla
Vandaag heb je de hele dag om Sevilla te ontdekken. Onze tips:
Bezoek het Maria Luisa Park met haar prachtige paviljoens
Loop over de halvemaanvormige Plaza de Espana, een van de bekendste pleinen, en ontdek de bijzondere architectuur en historie.
Bezichtig de enorme kathedraal met de Giralda in de Santa Cruz. Je vindt hier ook het huis van Pilatus.

Dag 7: Sevilla - Jerez de la Frontera, ca. 85 km
Jerez – Rijschool
Vandaag hoef je maar een klein stukje te rijden naar Jerez de la Frontera. Je hebt daarom de mogelijkheid nog wat te bezichtigen in Sevilla.
Jerez de la Frontera wordt gezien als "de Sherry stad” van Andalusië. Geef je smaakpapillen de kost in een authentieke sherry-bodega. Of ga naar een show in de beroemde Koninklijke Andalusische Paardrijschool.
Je overnacht in Jerez de la Frontera of in de omgeving van Jerez de la Frontera.

Dag 8: Jerez de la Frontera - Ronda/Grazalema, ca. 120 km
Ronda
Op weg naar Ronda moet je zeker even het oude centrum van het witte dorpje Arcos de la Frontera bezoeken. Ook de beroemde parador met een prachtig uitzicht over de omgeving is een must.
Ronda is een schitterende stad, hoog op een berg gelegen en gescheiden door een diepe kloof. Beroemd zijn de bruggen die over de Tajo-kloof gebouwd zijn.
Je overnacht in Ronda, Grazalema, Pena de Arcos of in de omgeving.

Dag 9: Ronda/Grazalema - Torremolinos/Fuengirola/Benalmadena, ca. 120 km
Mijas
Vandaag rijd je alweer naar uw laatste overnachtingshotel in Torremolinos, Fuengirola of Benalmadena.
Wanneer je overnacht in Fuengirola of Benalmadena is vanaf Jerez de la Frontera de route door het binnenland naar Mijas aan te raden.
Vandaag is vrij te besteden. Ga er heerlijk op uit!

Dag 10: Torremolinos/Fuengirola/Benalmadena - Malaga, ca. 30 km
Alweer de laatste dag van de autorondreis door Andalusië.
Je rijdt naar de luchthaven van Malaga om de huurauto in te leveren en huiswaarts te vliegen.

Let op: i.v.m. de Grand Prix (5/5 t/m 7/5) en de Feria van Jerez (13/5 t/m 20/5) zult u in deze periode niet in Jerez de la Frontera, maar in Algeciras (100 km zuidelijker) overnachten.

Wat is inbegrepen

• 9 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt • Retourvlucht Nederland – Malaga • Luchthavenbelasting • Huurauto categorie A (Ford Ka of gelijkwaardig) via Centauro. Zie Voorwaarden autohuur Spanje (Alicante, Barcelona, Malaga en Valencia) • Uitgebreide reisbeschrijving • ANWB Wegenkaart en ANWB-boekje 'Ontdek Andalusië' (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt) | Niet inbegrepen: • Toeslag 9x halfpension • Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen: zie de algemene voorwaarden) • Parkeer-, tol- en entreegelden


10-daagse autorondreis vanaf €507 p.p.


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven