Mekong, de rivier met de 9 draken

13-daagse cruise vanaf €3422 p.p. inclusief vlucht

Vanaf

€3422

Vraag uw persoonlijke Travel Counsellor naar de mogelijkheden en vermeld de code NWLT21JUN2

Vertrekdatum: 28/10/2019

Cruise mee door het exotische en het ongeëvenaarde landschap van Vietnam en Cambodja en ontdek de eeuwenoude tradities van Azië. . De monumentale pracht van het oude Khmer-rijk door het bezoek van Angkor Wat, boottochten op de drijvende markten en typische dorpen in de regio, de natuurlijke rust van de Halong-baai, heilige tempels en traditionele Khmer dansen, verrijkende en onvergetelijke ontdekkingen.

Van de toppen van de Himalaya tot de zuidkust van de Chinese Zee en langs een parcours van 4.500 km lang bevloeit de Mekong veel meer dan Indochina alleen. Overal waar hij komt, fascineert hij de mens en geeft hij vorm aan hun leven. Laat je meedrijven op deze grote en gulle "waterslang" van het Tonlé-meer, na een bezoek aan de overblijfselen van Angkor, in het voetspoor van Henri Mouhot tot in Hô-Chi-Minh-Stad, de stad die nog sterk doordrongen is van de Franse koloniale aanwezigheid. Je leeft op het ritme van de Mekong aan boord van een schip dat charme en comfort combineert.

DAG 1 Amsterdam - SIEM REAP (met afvaart)
Verzamelen in de luchthaven van Amsterdam. Lijnvlucht naar Siem Reap. Diner en 's nachts vliegen.

DAG 2 SIEM REAP – ANGKOR
Aankomst in de luchthaven van Siem Reap, onthaal en verplaatsing met Franstalige gids naar het 4*-hotel Prince d'Angkor of gelijkwaardig.Lunch in het hotel. In de namiddag bezoek aan Senteurs d'Angkor, een fabriek waar men kaarsen en zeep maakt en kruiden bereidt. Vervolgens bezoek aan de ateliers van de "Artisans d'Angkor", een plaats waar de khmer-identiteit is behouden gebleven op het gebied van beeldhouwwerk in hout en steen. Diner en overnachting in 4*-hotel Prince d'Angkor of gelijkwaardig.

DAG 3 SIEM REAP- ANGKOR
Ontbijt in het hotel. 's Ochtends heel vroeg vertrek voor het bezoek aan Banteay Srei, pareltje van de Klassieke khmer-kunst, de tempel van Ta Prohm, uit 1186, gewijd aan de moeder van Jayavarman II. De Banteay Srei of "citadel van de vrouwen" werd blootgelegd door H. Parmentier in 1924 en is van een zeldzame verfijning. Het detail van de beelden op elke hoek van deze tempel in roze aardewerk en lateriet is een echte betovering voor het oog. Daarna Ta Prohm, vandaag heeft de natuur de bovenhand genomen en het resultaat is verbazingwekkend: bomen steken uit de gebouwen van de tempel en de wortels overgroeien hem. Bij terugkeer houden we halt in een dorp. Lunch. In de namiddag verkenning van Angkor Thom, een groot architectonisch complex met vijf monumentale poorten. In het midden staat de Tempelberg van Bayon, beroemd om zijn torens met de 172 gezichten van Boedha. We wandelen rond in het oude Koninklijke Paleis waar het heiligdom ligt van Phimeanakas, daarna zien we het terras van de Olifanten en het terras van Koning Lépreux. Show met traditionele khmerdansen (Apsara). Na het diner mogelijkheid tot bezoek aan de nachtmarkt "Angkor Night Market", en mogelijkheid tot shoppen. Dit is een aangename plaats om te wandelen dankzij de frisse nachttemperatuur (open van de namiddag (16u) tot middernacht). Meer dan 100 winkeltjes en shops met souvenirs, ambachtelijke producten, kledij, boeken, enz. Overnachting in het 4*-hotel Prince d'Angkor of gelijkwaardig.

DAG 4 SIEM REAP - TONLE SAP
Ontbijt in het hotel. Bezoek aan de tempel van Angkor Wat, meesterwerk van de Khmer-architectuur. Dit is het beroemdste en meest indrukwekkende monument van Angkor. De vijf torens zijn vereeuwigd op de vlag van Cambodja. Lunch in het hotel. Aan het begin van de namiddag verplaatsing van het hotel naar de aanlegkade in Phnom Krom waar we inschepen op het lokale schip de RV INDOCHINE. Onthaal aan boord en welkomstcocktail.Voorstelling van de bemanning. Welkomstdiner en intrek in de hutten. Nacht voor anker in de buurt van het verzonken woud.

DAG 5 TONLE SAP - KAMPONG CHHNANG - KAMPONG TRALACH
Ontbijt aan boord. In de voormiddag varen om te genieten van de oversteek van het meer(1). Lunch aan boord. Aankomst in Kampong Chhnang in de vroege namiddag. Op ongeveer 90 kilometer van Phnom Penh ligt de stad Kampong Chnang, één van de grootste vishavens aan de Tonlé Sap. Men doet er ook aan visteelt. De regio is vooral bekend om zijn bijzonder archaïsche aardewerk dat het hele land bevoorraadt en waar het zijn naam van haalt (Kampong Chhang betekent "aardewerkhaven" in het khmer). Degustatie van palmsuiker uit de Thnot, de suikerpalm (een echt nationaal symbool). Bezoek aan het dorp aan boord van kleine lokale bootjes. Terug aan boord, we zetten koers naar Kampong Tralach. Diner aan boord. We gaan voor anker nabij Kampong Tralach.

DAG 6 KAMPONG TRALACH - KOH CHEN - PHNOM PENH
Ontbijt aan boord. Bezoek aan het mooie Vihara van de pagode Wat Kompong Tralach Leu. Men gaat er naartoe doorheen het dorp Kompong Tralach via een klein weg die evenwijdig loopt met de rivier, in het midden van een prachtig landschap van rijstvelden. De Vihara dateert uit het begin van de vorige eeuw en behoudt prachtige wandschilderingen die nu beginnen te lijden onder de tand des tijds. Volledig verloren in het midden van de rijstvelden ligt een bescheiden pagode die maar weinig wordt bezocht. Door de geïsoleerde ligging is dit een interessante site. Terug aan boord afvaart en lunch. In de namiddag aankomst in Koh Chen. Kennismaking met dit dorpje van ambachtslui die gespecialiseerd zijn in het bewerken van koper. Hier worden de ornamenten gemaakt die gebruikt worden tijdens de traditionele ceremonieën in de pagode of tijdens huwelijken. Bezoek aan de privé school van M. Umson Thom. Terug aan boord en varen naar Phnom Penh dat we tegen het einde van de namiddag bereiken. Tocht met een "tuk tuk", een gemotoriseerde driewieler en een traditioneel vervoersmiddel in Phnom Penh. Terug aan boord Apsara dansshow en diner aan boord. We leggen aan in de haven van Phnom Penh.

DAG 7 PHNOM PENH
Deze hoofdstad van Cambodja, die in 1434 werd gesticht, heeft tijdens de rehabilitatie van een gedeelte van het architecturale patrimonium veel van de charme uit de Franse koloniale periode weten te behouden. Bezoek aan de Zilveren pagode, in 1892 opgericht in hout en daarna heropgebouwd in 1962. Bezoek aan het Koninklijk Paleis, het symbolische hart van de natie en een van de mooiste voorbeelden van de Cambodjaanse architectuur, geïnspireerd op de klassieke khmer-stijl. Daarna bezoek aan het Nationaal Museum, in 1917 gebouwd door de Fransen in de traditionele khmer-stijl. Prachtig museum met onder andere het beeld Javayarman VII. Lunch in de stad. In de namiddag is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de School Tuol Svay Prey, dat tijdens de Cambodjaanse oorlog een centrum voor gevangenschap, foltering en executie was van de de Rode Khmer S21. Vrije tijd op de markt met talrijke winkeltjes. Terug aan boord, diner en varen naar Vietnam. Overnachting aan boord.

DAG 8 CHAU DOC- SA DEC
Ontbijt aan boord. Tijdens de voormiddag varen we en komen we Vietnam binnen. Douaneformaliteiten aan de grens. Lunch aan boord. Aankomst in Chau Doc aan het begin van de namiddag. Chaud Doc, stad op de grens tussen Cambodja en Vietnam, waarvan het grondgebied 300 jaar geleden Vietnamees is geworden. Deze stad is gelegen in het centrum van een enorme structuur van rijstvelden en grenst aan de oevers van de Mekong. De drijvende boerderijen nemen het water in. Het zeer welvarende Chau Doc breidt zich uit op basis van de visvangst en de kweek. In deze overbevolkte stad staan nog enkele koloniale gebouwen met een verouderde charme. De markt er rond is het bruisende hart van de stad en is erg kleurrijk. Sightseeing in de stad en tocht met bootjes naar een viskweker. Inden het weer het toelaat, beklimming van de heuvel Sam. Terugkeer via Chau Doc met het bezoek aan de pagode Phat Thay Tay An en de tempel Ba Chua Xu. Terug aan boord, we varen verder naar Sa Dec. Diner, we gaan voor anker aan de oever.

DAG 9 SA DEC - VINH LONG - CAÏ BE
Ontbijt aan boord. We gaan verder naar Sa Dec waar nog enkele koloniale woningen staan. We verkennen de plaatselijke markt en brengen een bezoek aan het oude verblijf van Huyn Thuy Lê, die de minnaar was van de Franse schrijfster Marguerite Duras. Zij bracht een stuk van haar kindertijd door in Sa dec. Sa Dec staat bekend om zijn tuinbouw en werd in de koloniale tijd ook "de tuin van Cochinchine genoemd. Lunch aan boord, we varen in de richting van Vinh Long, gelegen tussen twee armen van de Mekong. Het leven is hier opgebouwd rond het water. Honderden aanlegsteigers liggen er verspreid tussen paalwoningen. Boottochtje door de kanaaltjes en moestuinen die ons brengen naar de drijvende markt van Caï Be. Je ziet er fabrikanten van bakstenen, aardewerk en de fruitboomkwekerij van het eiland Binh Hoa Phuoc evenals de traditionele bereiding van gepofte rijst, rijstwafels voor het maken van nems, rijstalcohol en snoepjes met cocosnoot. Terug aan boord, we varen naar My Tho. Diner en overnachting aan boord, voor anker, vlakbij My Tho.

DAG 10 MY THO - HO-CHI-MINH STAD (Saigon)
Vroeg ontbijt. Bezoek aan de eilanden van My Tho in kleine plaatselijke bootjes. Gekend voor zijn talrijke moestuinen en boomgaarden en de onmetelijke rijstvelden. Het klimaat is er het hele jaar door warm en aangenaam. Het platteland er rond vormt één van de meest weelderige tuinen van Vietnam (kokospalmen, bananenbomen, mangobomen). Via een doolhof van kleine kanaaltjes doemen prachtige landelijke dorpjes op. Zij tonen de artisanale vervaardiging van lokale producten. Op het grootste eiland Thoi Son bezoeken we een beienteler en proeven we thee met honing en exotische vruchten. Lunch aan boord. We varen via het kanaal van Chao Gao naar Hô-Chi-Minh Stad. Diner aan boord. Overnachting in de haven van Hô-Chi-Minh Stad. Vrije avond.

DAG 11 HO-CHI-MINH STAD
Vroeg ontbijt. Bezoek aan Hô-Chi-Minh Stad, (Saigon) in 1859 gebouwd door de Fransen aan het begin van het koloniale tijdperk, de eerste haven van Vietnam. Bezoek aan de stad: het Paleis van de hereniging, de Kathedraal van Onze Lieve Vrouw en de Centrale post. Lunch in de stad. 's Namiddags bezoek aan het Nationaal Geschiedkundig Museum en daarna een artisanale lakfabriek. Vrije tijd op de markt van Ben Thanh. Terug naar het schip voor de afscheidsreceptie en het galadiner. Overnachting in de haven van Hô-Chi-Minh-Stad. Vrije avond.

DAG 12 HO-CHI-MINH STAD
Na het ontbijt aan boord, ontshepen en voormiddag gewijd aan het bezoek aan Cholon, het grote Chinese winkelcentrum van de hoofdstad. Lunch en vrije namiddag. Verplaatsing naar de luchthaven van Hô-Chi-Minh-Stad en vlucht naar Brussel . 's Nachts vliegen.

DAG 13 Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Wat is inbegrepen

• Internationale vlucht Amsterdam – Siem Reap, Ho-Chi-Minhstad – Amsterdam • Verblijf volgens programma op basis van vol pension • Bezoeken en excursies vermeld in het programma | Niet inbegrepen • Luchthavenbelasting • Optionele excursies • Fooien


13-daagse cruise vanaf €3422 p.p. inclusief vlucht


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven