Oostelijke Caribische Eilanden Cruise

8 dagen vanaf €942 p.p.

Vanaf

€942

Vraag uw persoonlijke Travel Counsellor naar de mogelijkheden en vermeld de code NLHT2OCT1

Vertrekdatum: 31/10/2018

Je vertrekt met de Nieuw Statendam, het nieuwste schip van de Holland America Line vanuit Fort Lauderdale voor een aantal opeenvolgende dagen via Nassau, San Juan naar St. Thomas. Vervolgens breng je een ontspannen dag op zee door en komt daarna op ons bekroonde privé-eiland, Half Moon Cay.

De ms Nieuw Statendam wordt in december 2018 te water gelaten. Ze is een zusterschip van de Koningsdam en de tweede van onze schepen in de Pinnacle-klasse, met een ontwerp dat is geïnspireerd op de vloeiende rondingen van muziekinstrumenten. Gasten kunnen genieten van haar innovatieve specialiteitenrestaurants - van Sel de Mer tot het Grand Dutch Café. Ontdek kooklessen en praktische workshops bij America's Test Kitchen. En beleef sensaties tijdens de presentaties van BBC Earth Experiences op ons spectaculaire twee verdiepingen tellende World Stage.

Dag 1: Fort Lauderdale
Glinsterend blauw water, wuivende palmbomen en een zachte zeewind begroeten je in Ft. Lauderdale, Florida. In deze badplaats waar het hele jaar de zon schijnt zijn ongerepte stranden de belangrijkste attractie, shorts en slippers het dagelijkse uniform, en jachten vaak de aangewezen vorm van vervoer. Hier kun je net zo veel of net zo weinig doen als je zelf wilt.

Ft. Lauderdale wordt vaak overschaduwd door de spraakmakende buurstad Miami, maar de havenstad groeit snel dankzij grote projectontwikkelaars en de aanbouw van luxe resorts aan het strand en in de omliggende wijken. Je vindt er winkels van wereldklasse aan de beroemde Las Olas Boulevard. Voor befaamde restaurants en een culturele explosie bezoek je het Riverwalk Arts & Entertainment District. Het is duidelijk dat Ft. Lauderdale steeds meer een naam maakt als een verfijnde bestemming.

Dag 2: Nassau, Bahama’s
New Providence is dan wel niet het grootste eiland in de Bahama's, maar het trekt wel de meeste bezoekers. Ten eerste omdat zich hier Nassau bevindt, de hoofdstad van het land: een bruisende haven met in de statige koloniale gebouwen gezellige restaurants, bars, galerieën en winkels. Buiten de binnenstad is er voldoende te doen. Net over de havenbrug bevindt zich bijvoorbeeld Paradise Island en het schitterende casinoresort en waterpark Atlantis (toegankelijk met een dagpas). Geïnteresseerd in kunst en cultuur van de Bahama's? Bezoek de National Art Gallery, Pirates of Nassau Museum en de 18e-eeuwse koloniale forten en monumenten van het eiland. En als je liever gewoon wilt ontspannen te midden van het prachtige Caraïbische landschap, wandel dan eens door de weelderige Ardastra Gardens, of ga naar het strand van Cable Beach. Wat je ook doet, zorg wel dat je de lokale culinaire specialiteiten kunt proeven.

Dag 3: Dag op zee

Dag 4: San Juan, Puerto Rico
Puerto Rico en haar huidige hoofdstad San Juan waren jaren het bruisende centrum van de Spaanse koloniën in de nieuwe wereld Dit historische deel van de stad, bekend als Oud San Juan, staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wanneer je over de kleine geplaveide straatjes van Oud San Juan wandelt, ontdek je de historische schatten binnen de massieve stadswallen. Je kunt de wallen beklimmen van imposante forten zoals El Morro bij de toegang naar de baai en een bezoek brengen aan de kathedraal van San Juan Bautista, een van de oudste kerken in Noord- en Zuid-Amerika en de laatste rustplaats van de stichter van de stad’, Ponce de León.

Het moderne San Juan reikt tot ver voorbij het historische district en biedt zelf ook veel mogelijkheden. Condado, een levendige buurt aan het strand, heeft grote resorts en trendy bars aan het water. Je kunt bij Casa Bacard’, de rumdistilleerderij aan de andere kant van de baai, een van Puerto Rico s bekendste producten proeven. En net buiten de stad zijn er verbluffende natuurwonderen te zien, zoals het regenwoud, de watervallen van El Yunque National Forest en de bovennatuurlijke lichtjes van Fajardo’s lichtgevende baai.

Dag 5: St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden
St. Thomas is vaak de eerste stop voor reizigers naar het Caribisch gebied door haar toegankelijkheid, Amerikaanse valuta en cultuur en een veilige reputatie. Maar dat St. Thomas een comfortabele bestemming is, wil niet zeggen dat het weinig te bieden heeft. Integendeel . Het 80 vierkante kilometer grote eiland kan alleen met superlatieven omschreven worden. Je vindt er enkele van de hoogste en spectaculairste uitkijkpunten tussen het tropische groen van de Caribbean zien. Ook vind je er de beste snorkelplekken. En het eiland heeft absoluut de koelste attractie in de regio, een ijsmuseum.

Dag 6: Dag op zee

Dag 7: Half Moon Cay
Als je er ooit van hebt gedroomd schipbreukeling te zijn of een privé-eiland ten minste één keer helemaal voor jezelf te hebben dan biedt Half Moon Cay in de Bahama's de mogelijkheid om die fantasie in vervulling te laten gaan. Half Moon Cay, ook wel Little San Salvador Island genoemd, ligt 16 kilometer (10 mijl) ten zuidoosten van Nassau. In 1996 kocht Holland America Line het eiland en besloot het grootste deel ervan als natuurreservaat aan te merken: slechts twee procent van het eiland is ontwikkeld. Dit wordt in het bijzonder door fotografen en vogelaars gewaardeerd wanneer zij het natuurgebied en de verscheidenheid aan diersoorten verkennen.

Met een oppervlakte van 10 vierkante kilometer, is het eiland klein genoeg om alles in één dag te kunnen bekijken en toch groot genoeg om verschillende activiteiten te bieden: paardrijden, snorkelen met pijlstaartroggen, verschillende watersporten en, natuurlijk heerlijk relaxen op het strand terwijl je zo af en toe in de heldere zee duikt om af te koelen. Op de Straw Market kun je artikelen kopen die in de Bahama's zijn gemaakt, en in de bars aan het water en het Tropics Restaurant kun je iets eten of drinken nadat je dit privéparadijs hebt verkend.

Dag 8: Fort Lauderdale

Wat is inbegrepen

• 7 nachten cruise op het nieuwste schip de Nieuw Statendam in een binnenhut o.b.v. volpension • Signature Beverage package • 1 diner aan boord in restaurant Pinnacle Grill


8 dagen vanaf €942 p.p.


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven