Kenia puur en exclusief

Anja Gröbel on 28 May 2012

Deel dit:

Een interessante nieuwe regio in de Masai Mara en nog niet bezochte camps en lodges. Dat was het programma voor mijn zoveelste bezoek aan Kenia.

Het noorden van de Laikipia-regio, hier was ik ook al eens geweest , maar het blijft gewoonweg fascineren. Minder groot wild maar prachtige natuur. Natuur die je uitnodigt om lange wandelingen te maken, af en toe een klipspringer weg te zien springen; in de verte een olifant te zien drinken in de rivier aan het einde van de dag. Slapen onder de sterrenhemel en gewoon lekker niks doen, genieten van het Afrikaanse ritme onder het genot van je favoriete drankje bij het knapperend kampvuur.

's Ochtends bij zonsopgang een kameelrit maken om op een prachtige plek een vers opgediend ontbijt te nuttigen. Zelfs de eitjes werden ter plekke gebakken. Dit alles met een uitzicht waar je stil van werd. Onthaasten gaat hier gewoon vanzelf.

Het gebied grenzend aan de noordzijde van de Masai Mara en de Mara zelf, waar geen dag hetzelfde is. Weidse vlakten met hier en daar een boom, bosjes waar luipaarden zich verschuilen en vele, veelal kleurrijke vogelsoorten nestelen. Waar in de tijd van de migratie duizenden wilde beesten en zebra's op zoek gaan naar vers groen gras. Achtervolgd door de leeuwen, cheeta's en de luipaarden met in hun kielzog de hyena's en de jakhalzen. BBC's Big Cat Diary wordt hier opgenomen.

De lodges en camps waar we overnacht hebben, straalden het ultieme "Out of Africa" gevoel uit.

De laatste nachten brachten we door in de Loita Hills. Loita Hills en Forest is het gebied waar de jaarlijkse rituelen van de Masai bevolking plaatsvinden. We wandelen met Masai krijgers die ons veel verteld hebben over hun eeuwenoude gewoontes. We zaten om het vuur waar ons eten gekookt werd. Sliepen in een tentje bij de ezels - zij droegen onze tassen - om de volgende ochtend door het kwetteren van de vogels en het gezang van de Masai wakker te worden.

Opnieuw een schitterende wandeling door Masai-land eindigend bij de lodge van een landgenoot die al 40 jaar in Kenia woont en de Masai, hun gewoonten maar ook het wildleven een warm hart toedraagt.

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail gerust voor meer informatie.

Deel dit:

Terug Naar Boven