Kenia safari en strand voor fijnproevers

Anja Gröbel on 01 March 2009

Deel dit:

Als Travel Counsellor is het van groot belang dat je op de hoogte blijft van de producten die je aanbiedt aan je klanten. Eén van de manieren om dat te realiseren is het maken van een studiereis en ter plaatse het land en accommodaties te bekijken. In Maart 2009 ging ik met een collega Travel Counsellor naar Kenia om daar lodges te bekijken van Kicheche Camps. Kicheche Camps is een kleine organisatie die 4 luxe tented camps heeft in Laikipia en de Masai Mara.

Nairobi wordt 2 maal daags rechtstreeks aangevlogen vanaf Amsterdam. Eenmaal door de KLM en eenmaal door Kenian Airways, die onderdeel zijn van KLM. Wij vlogen heen en weer via Londen Heathrow met KLM en Kenian Airways. Na een uiterst plezierige nachtvlucht met een Boeing 777-200 van Kenian Airways komen we half zeven ’s morgens toch uitgerust aan in Nairobi. Onze gids staat ons al op te wachten om ons voor de spits even door Nairobi te rijden om wat geografische indrukken op te doen. Natuurlijk gaan wij ook wat hotels bekijken in Nairobi. Zo bezichtigen wij o.a.de Nairobi Serena, het Norfolk hotel, en Giraffe Manor. We eindigen in the House of Waine waar we de lunch nuttigen, rusten en de nacht doorbrengen.

De volgende ochtend gaat het vroeg naar Wilson Airport. Deze tweede luchthaven van Nairobi is één van de drukste van Afrika. Vanuit hier worden alle safari gebieden in Kenia met kleine vliegtuigjes aangevlogen. Wij vliegen richting Nanyuki airstrip dat op 30 minuten rijden van Kicheche Laikipia ligt.

Kicheche Laikipia is gelegen in het Ol Pejeta conservancy aan de voet van Mount Kenia. Het ligt praktisch op de evenaar in een 9000 hectare grote privé concessie waar alleen wij als gast toegang hebben. In de concessie bevind zich Kenia’s grootste populatie van zwarte neushoorns als ook vele olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en antilopen. Zes luxe tenten aan de rand van een drinkplaats zorgen ervoor dat u vanuit uw tent de dieren kunt zien. Andy en Sonja Webb zijn de gastheer en gastvrouw die ons hartelijk verwelkomen. Echte Afrikaanse mensen van de bush. Na het inkwartieren staat de lunch al uitgeserveerd. De keuken is hier voortreffelijk! Terwijl wij genieten van de lunch en het uitzicht komt er een grote olifant door het kamp naar de drinkplaats gelopen om zijn dorst te lessen. Ongestoord vult hij zijn slurf ons compleet negerend.

Al snel volgt de game drive. Eén van de dieren die je juist in dit gebied ziet is de Gravy Zebra. Het is een zeldzame zebra met een hele fijne tekening. We komen heel veel dieren tegen en geen andere auto’s. Wij zijn helemaal alleen in dit geweldige gebied. Eén met de natuur.

De volgende ochtend vliegen we vanaf Nanyuki airstrip richting de Masai Mara. We verblijven eerst in het luxe Kicheche Main Camp in de Olare Orok Conservancy. De Mara is de “Garden of Eden” en ook hier worden we weer één met de natuur. De tenten in het camp liggen verspreid rondom de hoofd tent waarvan het merendeel uitzicht over de Mara heeft. Helaas is het verblijf slechts voor één nacht, echter het wordt nog mooier. De volgende dag rijden we verder door de Mara richting Kicheche Bush Camp. Twee dagen op safari en de big five, en nog veel meer is al voorbij gekomen. Aangekomen in het Bush Camp worden we warm onthaald door Greg Poole, onze gastheer. Hij laat ons het camp zien dat bestaat uit 6 zeer luxe tenten die midden in de bush liggen, zonder hek eromheen . Opmerkelijk was dat er laatst nog een luipaard voor één van de tenten ongestoord een prooi zat te eten. Dit is echt de bush!

We sluiten de studiereis in stijl af aan de kust. Een twee uur durende vlucht brengt ons van de Masai Mara naar het Msambweni Beach House bij Ukunda dat iets ten zuiden van Mombassa ligt. Het is een unieke plaats waar we worden ontvangen door Frederique, de Belgische gastheer. Het is alsof hij zijn eigen familie verwelkomt. Elke kamer is hier uniek en in authentieke stijl ingericht. Natuurlijk heeft Frederique zijn culinaire kennis uit België meegenomen en kunnen we het uitgebreid testen op het privé strand dat aan het Msambweni House gelegen is. Genietend van de zee, het uitzicht, het eten en alle indrukken van de laatste dagen is dit een prachtige afsluiting van onze studiereis. Dankzij dit veldwerk kunnen we onze klanten met een gerust hart op pad sturen, want mooier dan dit is bijna niet mogelijk.

Deel dit:

Terug Naar Boven