Maasai Mara in Kenia, een kroonjuweel

Anja Gröbel on 30 January 2015

Deel dit:

Slechts 10 dagen mochten we tijdens deze reis Kenia bevolken. Het was een weerzien met oude bekenden en met een bekend land en gebied en juist dat maakte het zo intens. Je merkt juist dan hoe oprecht de hartelijkheid van de Keniaan is en dat raakt je. Misschien is dat ook wel de reden dat we na de reis als een ontheemde rondlopen en even niet weten of we nu "habari ya asubuhi" of ''goedemorgen" moeten zeggen bij de slager.

Vanaf de aankomst tot het vertrek was alles perfect. Onze lokale agent had alles tot in de finesse geregeld. Het eerste camp dat we in de Mara bezochten, Sentinel, was nieuw voor ons en heeft ons aangenaam verrast. Als je daar het bushgevoel niet krijgt, krijg je het nergens. Dat onze gids een bekende was maakte het natuurlijk allemaal extra mooi. Sentinel is in combinatie met Olonana, het tweede camp wat wij bezochten, een perfecte keus. Olonana is een luxueus camp waar je toch in de bush zit maar ook verzekerd bent van warm en koud stromend water, een zwembad en een spa. Tevens bezit Olonana de zogenaamde "golden ticket". Dat houdt in dat ze zowel oost als ook west van de Mara rivier mogen gaan. Sentinel ligt midden in het spektakel waar je een paar honderd meter buiten het camp al de buffels en leeuwen een strijd op leven en dood ziet uitvechten. Je blijft echter oost van de Mara rivier waar wel heel veel te zien en te beleven is. Olonana gaat meer naar de westkant van de rivier, de zogenaamde "Mara Triangle". Daar kun je een dag rijden zonder iemand tegen te komen en genieten van alle dieren en natuurlijk het prachtige landschap. Als je dan ook nog een bekende als gids hebt die dus ook zijn "klanten" goed kent, kun je echt van de spreekwoordelijke paden afgaan. De druk bij de gids is weg om binnen een dag de "Big Five" te scoren wat de kwaliteit van de game drive aanmerkelijk verhoogd.

In Nairobi hebben we in twee verschillende hotels geslapen waar we nog niet eerder waren geweest. Het EKA Hotel en Ole Sereni Hotel. Beide liggen naast elkaar aan de rand van Nairobi en het Nairobi National Park op zo'n twintig minuten van de internationale luchthaven. Deze hotels zou ik een ieder aanbevelen omdat Nairobi van zes uur 's morgens tot acht uur 's avonds een verkeersinfarct heeft. De Ole Sereni is bijvoorbeeld ook het crew hotel van KLM en British Airways. De hotels zijn gegarandeerd voor een internationale standaard en perfect om te slapen voor of na een dagvlucht tussen Europa en Nairobi.

Terugkijkend op deze tien dagen Kenia is wel weer gebleken dat Kenia een fantastisch vakantieland is met een hele oprechte en vriendelijke bevolking en waar je "value for money" krijgt. Dat ze in zwaar weer zitten is duidelijk. Dit hoofdzakelijk door het wegblijven van de Amerikaanse en Japanse tourist die bang zijn voor ebola en terrorisme. De ebola haard ligt net zover van Europa af als dat het van Kenia ligt en de kans op een terroristische aanslag is in Europa nu hoger dan in Kenia. Op dit moment is er geen reden te bedenken om niet te gaan, maar heel veel redenen om juist wel te gaan.

Deel dit:

Terug Naar Boven