Cordoba, de warmste stad van Europa

Annie Spier van Zwicht on 13 January 2020

Deel dit:

In januari dit jaar (2020) zijn wij onverwacht een paar dagen last-minute naar Cordoba geweest. De stad van de flamenco, de heerlijkste ham, smalle knusse straatjes, tapas en middenin de prachtige regio Andalusië gelegen.

Na aankomst op Malaga airport reden we met onze huurauto in ruim een uur naar Cordoba. Onderweg zagen we enorm veel olijfgaarden, zover het oog kon reiken. We hadden een superleuke accommodatie, middenin het historische centrum. Omdat Cordoba niet zo groot is en alles op loopafstand is, hoefden we de auto verder niet te gebruiken.

Uiteraard hebben we de nummer 1 bezienswaardigheid bezichtigd: De Mezquita (moskee-kathedraal). Een heel bijzonder bouwwerk, gelegen in de Joodse wijk Juderia. Deze wijk bestaat uit smalle, bloemrijke en pittoreske straatjes met veel leuke winkeltjes, knusse terrasjes en tapasbars. Het eten is overigens heel erg goedkoop voor Europese begrippen. ’s Avonds hadden we een complete maaltijd, bestaand uit diverse tapas met daarbij de nodige wijntjes en biertjes voor circa eur 15,00 totaal.

Wat we ook zeker niet mochten overslaan was Puerte Romano. De 331 meter lange Romeinse brug over de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist.

Op de laatste avond hebben we een flamenco-show bijgewoond, onder het genot van hapjes en drankjes. Het was een zeer indrukwekkende ervaring om een keer een flamenco optreden live mee te maken. Dit had ook te maken met de bijzondere locatie, gelegen in een 10e-eeuwse hammam. Er was plek voor maximaal 30 toeschouwers, waardoor de sfeer erg intiem was.

Op de terugweg naar het vliegveld van Malaga zijn we nog een bergdorpje in gereden, Iznajar. Dit dorpje ligt ongeveer 25 kilometer van de snelweg, maar het was echt de moeite waard om hier even voor om te rijden. Het dorpje bestaat uit allemaal hele smalle en steile straatjes, waardoor je regelmatig een prachtig uitzicht hebt.

Wil jij ook eens naar Cordoba of wellicht wil je meerdere plaatsen bezoeken in Andalusië, ik maak graag een voorstel voor je!

Deel dit:

Terug Naar Boven