Curaçao, Caribische parel!

Annie Spier van Zwicht on 20 April 2020

Deel dit:

Waar ga je naartoe als je een zonvakantie wilt en ongeacht het jaargetijde verzekerd wilt zijn van prachtig zonnig weer? Juist…….. Curaçao! Hier hebben wij in juni 2012 tien heerlijke dagen doorgebracht in het prachtige Chogogo Resort, gelegen in de Jan Thielbaai. Prachtige witte stranden en een azuurblauwe zee. Tel daarbij op superleuke restaurantjes aan het strand, dus elke avond eten met de voetjes in het zand, hoe lekker is dat…….

Naast het tropische klimaat, de prachtige stranden en de vriendelijke bevolking heeft Curaçao nog veel meer te bieden. En vergeet vooral niet……. zover van huis en dan gewoon je eigen taal kunnen spreken! Of bijvoorbeeld op het strand tomatensoep en een tosti kunnen eten ;-)

Zo zijn we een hele dag naar Willemstad geweest. De hoofdstad staat vooral bekend om de gekleurde, in Hollandse stijl gebouwde huizen. Willemstad wordt dan ook wel het “Amsterdam van het westelijk halfrond” genoemd. De stad heeft een rijke historie en is DE plek waar je veel winkels vindt om lekker te shoppen en verschillende restaurants om lekker te eten. Een absolute aanrader is Restaurant De Gouverneur. De Gouverneur behoort op culinair gebied absoluut tot de meest populaire plekjes van Willemstad en het uitzicht is fenomenaal. Ook zijn we over de bekende “pontjesbrug” gelopen naar de wijk Otrabanda en we hebben de gezellige markt bij de Handelskade bezocht.

Verder hebben we met onze huurauto het eiland verkend. Tijdens deze rondrit hebben we onder andere gegeten bij een heel bijzonder restaurant, Jaanchies, gelegen op Westpunt. Er is geen menukaart, de eigenaar zelf komt op geheel eigen wijze aan je tafeltje vertellen wat er op het menu staat, echt hilarisch! Na het eten kun je lekker uitbuiken in de gezellige tuin waar je wordt omgeven door enorm veel gekleurde vogeltjes, onder andere de “suikerdiefjes”, veel voorkomende zangvogeltjes op het eiland. En ook “bananaquits”, gele vogeltjes die graag uit je hand eten. Al met al een zeer bijzonder restaurant, dat ik van harte aanbeveel.

Aan het einde van de vakantie zijn we met een grote catamaran een dag naar Klein Curaçao geweest. Dit is een onbewoond eilandje, omringd door hagelwitte stranden en de zee lijkt daar nog blauwer dan bij Curaçao. Je kunt daar heerlijk snorkelen, omringd door grote schildpadden. En uiteraard kun je heerlijk zonnen op dat mooie witte strand, maar pas op: smeer je goed in, want voor je het weet……

En voor de golfers: Curaçao heeft drie prachtige golfbanen!

Denk jij nu van, ja…… dit wordt mijn volgende bestemming of wil je meer informatie? Ik vertel je er graag meer over.

Deel dit:

Terug Naar Boven