Hondenvakantie Zwitserland, Italië en Frankrijk 2011

Annie Spier van Zwicht on 21 April 2020

Deel dit:

In juni 2011 zijn we met onze twee honden drie weken lang met de auto op vakantie geweest in drie verschillende landen.

Het eerste land waar we naartoe zijn gereden was Zwitserland. Alleen al de route er naartoe was prachtig! We hadden daar een heus hondenhotel geboekt. Echt zo ontzettend leuk, iedere gast had één of meerdere honden bij zich, zo uniek! Uiteraard hebben we daar ontzettend veel gewandeld met de honden. Ook zijn we met een kabelbaan een berg opgegaan, waar we heerlijk met de honden konden lopen op de met bloemen begroeide alpenweiden. Het eten in Zwitserland is heerlijk, denk bijvoorbeeld aan de bekende kaasfondue. Zwitserland is niet bij uitstek alleen geschikt voor een skivakantie, maar zeker ook geweldig in alle andere jaargetijden. Wij waren daar in juni, een perfecte periode om er lekker op uit te gaan.

Na een heerlijke week hebben we de auto weer ingepakt en zijn we doorgereden naar Italië. Hier zaten we in een heerlijk huisje, vlak boven de Italiaanse Bloemen Riviera, in de bergen. Aan de rand van een pittoresk dorpje en midden tussen de olijfgaarden. Uiteraard ook hier weer een prachtig wandelgebied, zodat de honden niets tekort kwamen. Omdat het daar erg warm was hadden wij een opblaasbaar kinderzwembadje gekocht, zodat ze daarin lekker konden afkoelen. Vanuit het huisje hadden wij een prachtig uitzicht over de omgeving. Het was dan ook heerlijk om daar ’s avonds op het terras de BBQ aan te steken. Behalve het bezoeken van de vele leuke bergdorpjes en een dagje naar een speciaal hondenstrand, hebben wij ook Bussana Vecchia bezocht. Dit is een kunstenaarsdorpje aan de kust van Ligurië. Het dorp werd in 1887 verwoest door een heftige aardbeving en was lang daarna een spookstadje: huizen vervielen tot ruïnes en er was geen levende ziel meer te bekennen. Sinds de jaren zestig wordt het dorp geleidelijk aan opnieuw bewoond door internationale kunstenaars, dansers en andere creatievelingen. Inmiddels is het nu een kleurrijke kunstenaarskolonie, een ideale plek voor een bijzonder uitstapje. De bijzondere sfeer is al meteen voelbaar, maar pas als je de kleine galeries, ateliers en winkeltjes binnenloopt, ontdek je welke creativiteit er in dit dorpje te vinden is.

Na weer een fantastische week zijn we, met een overnachting in Dijon, naar het noorden van Frankrijk gereden, Normandië. Hier hadden wij een huisje gehuurd in Normandische stijl, middenin de bossen. Dus ook hier weer een fantastische omgeving om met de honden te wandelen. In Normandië is ontzettend veel te zien en te beleven. Denk hierbij aan Rouen, de hoofdstad van de regio. Je ziet hier ontelbare mooie huizen met houten gevels, geplaveide straatjes, gotische kerken en vele marmeren kunstwerken. Een bruisende stad met 100 klokkentorens, vele goede restaurant en leuke winkeltjes. Maar ook Honfleur, een charmant havenstadje, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier pittoreske straatjes, oude huizen, kleine boetiekjes en typische restaurantjes. De derde stad die wij hebben bezocht is Dieppe. Dit is de oudste Franse badplaats. De kliffen, het strand, de vissers- en jachthaven en de oude stad met de gezellige terrasjes en leuke winkeltjes.

Last but not least hebben wij uiteraard een bezoek gebracht aan Omaha Beach, één van de landingszones voor de Landing in Normandië op 6 juni 1944. Je vindt hier naast bijvoorbeeld originele bunkers ook monumenten en een museum. Erg indrukwekkend.

Ben jij nu enthousiast geworden, neem dan contact op met mij. Ik vertel je graag meer en maak graag een mooi voorstel.

Deel dit:

Terug Naar Boven