Riga, Letland

Annie Spier van Zwicht on 30 April 2020

Deel dit:

In 2013 zijn we een midweek naar Riga (Letland) geweest, speciaal om een optreden bij te wonen van Eric Clapton.

Wat een prachtige stad is Riga! We waren er begin juni en werden verrast met zomerse temperaturen. In deze stad vind je allerlei invloeden van andere landen, terwijl het toch ook een eigen identiteit heeft behouden. Je hebt echt het gevoel dat je in een compleet andere wereld bent. Letland hoort sinds 2004 bij de Europese Unie, zodat je daar gewoon met de Euro kunt betalen.

Wij zaten in een hotel midden in het oude middeleeuwse centrum, Riga Old Town. Hier vind je nog prachtige oude panden die geschilderd zijn in allerlei kleuren, smalle straatjes, oude kerken, gezellige pleintjes, terrasjes en superfijne restaurants. Het historische centrum van de stad is niet zo heel groot dus je kunt al wandelend de meeste bezienswaardigheden opzoeken.

Na het vele wandelen is het super chill om een riviertocht door de stad te maken. Tijdens deze anderhalf uur durende boottocht zie je Riga vanaf een hele andere kant.

Een absolute aanrader om te gaan eten is het bekende restaurant Cat House, één van de populairste gebouwen in de oude stad. Volgens de lokale legende was de eigenaar van dit gebouw geweigerd om lid te worden bij een handelaarsgilde, wat in het gebouw ertegenover zat. Als wraak plaatste hij katten op het dak met gekromde rug, de staart omhoog en het poepgat gericht richting het gilde haha. Wat heel bijzonder was is dat wij tijdens ons diner bij Cat House werden gebeld door de thuisoppas met de mededeling dat onze kat was overleden. Toeval of…….?

Het is ook een ontzettende leuke ervaring om te eten bij restaurant Rozengrals. Via een trap kom je in de onderaardse ruimtes met mooie gewelven en historische inrichting. Alles wordt verlicht met kaarsen, er is dus geen elektriciteit, hetgeen een hele aparte sfeer geeft. Tijdens het eten wordt er opgetreden door een middeleeuws muziekgezelschap die op oude instrumenten spelen. Het brood krijg je bijvoorbeeld in een juten lapje met een touw erom heen. Bier en wijn in grote pullen en zware glazen. Je waant je echt in de middeleeuwen.

Riga is echt superleuk om bijvoorbeeld als stedentrip te bezoeken. In de winter kan het er echt heel koud zijn, de beste reistijd is dan ook van mei tot en met september.

Wil jij meer informatie over deze prachtige stad neem dan contact met mij op, ik vertel je er graag meer over.

Deel dit:

Terug Naar Boven