Sicilië, een parel in de Middellandse Zee

Annie Spier van Zwicht on 20 April 2020

Deel dit:

Sicilië, een parel, rijk aan historie en cultuur. Ik ben een echte eiland liefhebber en in sepember 2013 was het de beurt aan dit Italiaanse eiland. Sicilië heeft een perfecte balans tussen zon, natuur, historie en cultuur. Relaxen op witgouden stranden, de mooiste wandelingen maken door het prachtige landschap en de meest indrukwekkende gebouwen bezichtigen.

Onze rondreis begon met een paar dagen strand in de superleuke badplaats San Vito lo Capo. We hadden enorm veel mazzel, omdat op dat moment het jaarlijkse internationale couscous festival plaatsvond. Van alle festiviteiten op Sicilië is dit festival de bekendste. Het is genieten van couscous uit diverse landen en van lokale producten, zoals wijnen, kaas, olijfolie, salami, honing, enzovoort. Op het grote plein was er elke avond live muziek. Een leuk detail is dat ik daar op het strand ten huwelijk ben gevraagd, hoe romantisch!

Vanuit San Vito lo Capo zijn we begonnen aan onze rondreis. Via een mooie route zijn we voor de eerste overnachting naar Corleone (bekend uit “The Godfather”) gereden. Her hebben we wat rondgelopen om iets van de maffia sfeer te proeven.

De volgende dag zijn we verder gereisd naar Agrigento. Onderweg zijn we gestopt om de bijzondere opgravingen van Villa Romana del Casale, net buiten de plaats Piazza Armerina te bewonderen. Dit is een Romeinse villa uit circa 300 na Chr. En vooral bekend vanwege de vele, zeer goed bewaard gebleven vloermozaïeken. We zagen onder andere jachttaferelen, goden- en heldensagen en de zogenaamde bikinimeisjes. Heel bijzonder om te zien dat destijds de bikini al bestond.

In Agrigento hebben wij uiteraard de Vallei der Tempels bezocht. Dit is een archeologische site met 7 tempels. Het bijzondere is dat deze tempels tot de best bewaarde tempels ter wereld behoren, echt magnifiek!

De volgende overnachting was in Marsala, bekend van de Marsalawijn. Een prachtige historische plaats met een oude binnenstad. Marsala ligt aan de kust en heeft heerlijke witte zandstranden.

De laatste paar dagen hebben wij doorgebracht in de havenplaats Trapani. Het centrum van de stad heeft een groot voetgangersgebied, waardoor alles relaxed aanvoelt. Er zijn enorm veel terrasjes, barretjes en restaurants, alles net wat hipper dan de andere steden, maar erg sfeervol ingericht.

Tijdens deze laatste dagen zijn we een dag met een ferry naar één van de Egadische eilanden, Favignana, geweest. Favignana is één van de weinige eilanden in de Middellandse Zee waar je overal direct in het water kan springen. Langs de kust zijn prachtige baaien, zand- of kiezelstranden en rotsen die op sommige plaatsen zo vlak zijn dat je er gemakkelijk een luchtmatras op neer kunt leggen. Voor een klein bedrag hebben we een fiets gehuurd en zijn daarmee het eiland over gefietst. De haven van het eiland is gezellig druk met zeer veel vissersbootjes, de opbrengst wordt iedere ochtend verkocht op het plein bij het stadhuis.

Wil jij meer weten over Sicilië, neem dan contact op met mij, ik vertel je er graag meer over.

Deel dit:

Terug Naar Boven