Cruise Costa Serena

Arlette van der Meer - Lammers op 29 July 2007
Op 29 juli 2007 vertrok de Costa Serena, het nieuwste cruiseschip van Costa Cruises voor haar 10e afvaart vanuit Venetië richting Istanbul!

Beetje onwennig stapten Robert en ik aan boord van de Costa Serena. Het schip is imposant met 12 verdiepingen, er stonden zoveel mensen te wachten om aan boord te gaan. Met gemengde gevoelens stapten we binnen, is dit echt leuk? 1 stap aan boord en alle twijfel smelt als sneeuw voor de zon. Alles ziet er prachtig uit. De mensenmenigte verdwijnt in het niets. Hier gaan we ons absoluut vermaken, de komende 8 dagen.

Na het bezoek aan onze buitenhut op dek 11 gaan we in een jubelstemming op ontdekkingstocht, eerst naar boven dek 12 op. Geweldig; een zwembad (er zijn in totaal 3 zwembaden aan boord voor de gasten), vele ligbedden met een handdoek op elk ligbed, een buitenbar, een glijbaan in het zwembad, verderop is het bubbelbad. Toch weer naar binnen, want hier is het wellness gedeelte (tegen betaling). Het ziet er prachtig uit met een eigen zwembad, massagebanken, relaxstoelen, fitnessruimte en schoonheidssalon. Dek 6 en 7 zijn de dekken van vermaak met restaurants, bars, casino, dansvloer, theater, excursiedesk, informatiedesk, en de centrale hal. Alleen via dek 6 en 7 kun je van de ene zijde naar de andere zijde van het schip wandelen.

Na de eerste hoornsignaal (toeter) gaan we gauw naar boven het dek op, we varen uit. Over de Grand Canal, langs het San Marco Plein door Venetië. Iedereen vanaf de kade zwaait….de cruise gaat beginnen.

De vaarroute van deze cruise was Venetië, Bari, Katakolon (Olympia), Izmir, Istanbul, Dubrovnik, Venetië. In elke plaats kon je van boord voor het maken van excursies; georganiseerd of op eigen gelegenheid. Robert en ik regelden onze uitstapjes zelf, overal stonden vele taxi’s klaar (die “rijke” cruisegasten………….).

De combinatie van ’s nachts varen en overdag weer van boord is zo leuk. Het is een ontspannen manier van reizen. 1x de koffer uitpakken, geen gesleep meer met spullen als je van boord gaat.

De leukste plaatsen vonden wij naast Venetië uiteraard; - Katakolon, van hieruit hebben we een bezoek gebracht aan Olympia. - Istanbul, een geweldige stad met prachtige bezienswaardigheden. De Costa Serena lag afgemeerd tegenover de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. - Dubrovnik; met tenderbootjes gingen we naar de oude, ommuurde stad. Hier kun je heerlijk door de kleine straatjes struinen. Overal leuke terrasjes.

Bij een cruisevakantie zijn diners, shows, entertainment inbegrepen. Drankjes en excursies zijn voor eigen rekening. Er zijn goede wijnarrangement aanbiedingen die ik zeker adviseer. Excursies zijn zeer goed zelf te organiseren als je de Engelse taal beheerst.

Onze eerste cruise ervaring is onvergetelijk geworden. Wij voelden ons direct thuis. De gala avond is geen opsmuk, maar gewoon een feestelijke gebeurtenis. Het is een luxe vakantie; het is genieten van de eerste tot de laatste dag!

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Arlette van der Meer-Lammers