Lesbos, het echte Griekenland

Arlette van der Meer - Lammers on 03 August 2002

Deel dit:

Lesbos is het op 3 na grootste eiland van Griekenland. De transfer van de luchthaven naar Petra duurt 2 uur. Petra is een klein dorpje met een smal, maar relaxed strand, een oude burcht die ’s avonds verlicht is en een leuk straatje met winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Een nog mooier strand ligt op 3 km (Anaxos). Vanuit Petra kun je met de bus naar Molyvos en Anaxos.

Petra ligt nabij de hoofdplaats Molyvos. Molyvos heeft geplaveide straatjes die omhoog voeren naar de citadel. Van hieruit heb je mooi uitzicht over Molyvos en de zee. Molyvos heeft een kleine haven en heerlijke terrassen en eetgelegenheden aan zee.

Lesbos is het eiland met de meeste olijfbomen. Ik raad aan om een auto te huren om een tocht te maken over Lesbos. We hebben een (georganiseerde) jeepsafari gedaan en zelf een jeep gehuurd. Zeer bijzonder was het petrified forest (versteende bomen), gelegen tussen Antissa en Sigri in het midden van het eiland.

Lesbos is een aanrader voor mensen die een rustiger Grieks eiland zoeken. Lesbos is groen, verrassend, Grieks en vooral charmant. Alle ingrediënten voor een geweldige zonvakantie zijn op Lesbos aanwezig!

Deel dit:

Terug Naar Boven