Met Ski-Thalys naar Val Thorens

Arlette van der Meer - Lammers op 20 December 2008
In 8 uur tijd reisden wij van Schiphol naar Moutier met de Ski-Thalys. Gemakkelijk is het absoluut, instappen en wegwezen, geen last van fileleed, tolwegen, en sneeuwkettingen. Op Moutier stond de Snowbuzz klaar om ons verder te brengen naar Val Thorens, na 5 kwartier reden we het hoog gelegen dorp Val Thorens binnen. Zeer veel sneeuw en een strak blauwe lucht.

Dit jaar hadden we voor een luxe appartement gekozen, Village Montana aan de piste. Keurig verzorgd, ruim en een balkon in de zon met uitzicht op de skipiste. Uiteraard zijn er goedkopere appartementen beschikbaar in Val Thorens.

Waarom Val Thorens; - sneeuwzeker - skimogelijkheden binnen 3 valleien (Les Trois Vallees) - brede pistes - goede skischolen, crèches, skiverhuur - skischool met Nederlandse leraren - zeer zonnig - oneindig veel afdalingen - fantastische uitzicht - geen wachtrijen bij de skilift

Val Thorens is compleet gericht op wintersport, buiten skiën en snowboarden is er niet veel te doen. Je kunt wel een sneeuw-wandelcursussen volgen, een snowscootertocht maken en rodelen. Er is een openbaar zwembad en een bowlingbaan. Er zijn bars, nachtclubs en eetgelegenheden genoeg maar die richten zich meer op de families of stappers. De drankjes op de piste zijn hoog geprijsd, een kop thee voor 3 euro is flink betaald.

Val Thorens is mijn favoriete plek, het uitzicht is adembenemend, de pistes zijn breed, nooit wachtrijen bij de liften, mooie bergrestaurantjes en heerlijke ligstoelen op een aantal punten in het dorp. In Val Thorens verveel ik me nooit!

Wilt u een heerlijke skivakantie boeken, neem dan contact met mij op.