Ontdek Noord-Thailand

Arlette van der Meer - Lammers op 23 December 2006
Op 23 december 2006 vertrekken we naar Thailand, met Swiss naar Bangkok. De luchthaven van Bangkok is groot, modern, overzichtelijk en druk.

In Bangkok bezoeken we: Chinatown in de avond. Chinatown is geweldig, een wirwar aan steegjes met kramen met etenswaar. Ook de beroemde sprinkhanen liggen op de bakplaat! We gaan naar Wat Phra Kaeo tempel en ’t Grand Palace, is een must-see. De Wat Pho tempel met de 5500 kg zware liggende Boeddha is prachtig. Uiteraard maken we in Bangkok gebruik van het water, en maken we een tocht over de rivier met longtailboats, ook gaan we de klongs in (smalle, oude kanalen die Bangkok doorkruisen).

Vanuit Bangkok gaan we naar de Floating Market, we vervolgen de reis naar Kanchanaburi aan de Kwai River. Bij de opstapplaats voor de trein is een markt en een restaurant met prachtig uitzicht op de rivier. We maken een treinreis over de spoorlijn die is aangelegd door krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereld oorlog (Death Raiway Train). De treinreis duurt 45 minuten. De rit over de Birma spoorlijn is onvergetelijk. Het oorlogsmuseum + begraafplaats maken diepe indruk. Op deze begraafplaats liggen 1300 Nederlanders begraven.

Het bezoek aan het Erawan National Park is een welkome afwisseling. De waterval is een hele klim, maar een prachtige ervaring, een echt kodak moment. De reis brengt ons naar Ayuthaya (de oudste hoofdstad van Thailand, Unesco stad). Ook hier gaan we naar een fotogeniek tempelcomplex; Wat Phanang Choeng.

Met de nachttrein reizen we van Ayuthaya naar Chiang Mai. In Chiang Mai bezoeken we het tempelcomplex Doi Suthep, 12 kilometer buiten Chiang Mai. Via de mooie trap in de vorm van de slang kom je bij de tempel vol biddende monniken en gouden Boeddha’s. In Noord Thailand zijn nog veel stammen met verschillende culturen. We bezoeken het Hill Tribe museum.

Het hoogtepunt van onze reis is de 3 daagse trektocht; wandelen door de Thaise jungle (met een door de gids gekapte bamboe/wandelstok), 2 nachten eten en slapen bij de bergstammen, een gedeelte van de tocht hebben we gemaakt op de rug van een olifant. De outdoor tocht sluiten we af op een bamboe raft.

Na een opfrisbeurt in het hotel reizen we weer terug van Chiang Mai naar Bangkok om vervolgens door te reizen naar onze strandbestemming Cha’am. Een badplaats niet ver van Bangkok, een gezellige badplaats nog niet veel toeristen. Na een paar dagen strand is deze vakantie ten einde.

Tips: - het eten is heerlijk in Thailand - kies voor een Thaise fondue in Bangkok - neem “Deet” mee tegen de muggen - inentingen zijn verplicht - beste reistijd in Thailand; oktober t/m februari - maak een trektocht! Primitief maar geweldig! - Oud en nieuw: geen vuurwerk maar overal lampions in de lucht - Laat een pak aanmeten door een van de vele kledingmakers - Thailand is prima om rond te reizen, individueel of in een groep

Wilt u meer weten over deze reis in Thailand, neem dan contact met mij op.