Rondreis Mexico

Arlette van der Meer - Lammers on 11 May 2018

Deel dit:

Op 6 april 2018 was ik de “lucky girl” die 1 week mee mocht op studiereis naar Mexico.

De organisatie lag in handen van Fox Verre Reizen, een aanrader! De route was een gedeelte van de groepsrondreis Maya’s en de Azteken. In plaats van doorreizen naar Playa del Carmen (strand), vlogen wij na Palenque terug vanaf Villahermosa naar Mexico City.

Mexico, iedereen heeft er een mening over. Eerlijk gezegd is het mij enorm meegevallen, dus Mexico gewoon doen! Deze reis werd begeleid door Patricia (reisleider en gids). Hierdoor kreeg ik veel uitleg, je krijgt zoveel uitleg over de oudheid, over het land zelf, dat vond ik echt een meerwaarde aan deze groepsreis. Inderdaad van de gids hoorde we verhalen van corruptie, dat is er. Mexico City moet je in de avond niet op straat vertoeven, maar verder hebben we zeer leuke stadjes bezocht, waar we ’s avonds gewoon uit eten gingen.

Mexico is een groot land (54x Nederland), de afstanden zijn flink maar de mini van was comfortabel. Mexico is voor iedereen die houdt van cultuur & gezellige steden waar de Spaanse invloed nog duidelijk merkbaar is aan kerken en gezellige pleinen. De hotels waren vaak koloniaal. Qua eten en drinken is Mexico ook heerlijk, veel fruit, lekkere Mexicaanse gerechten, prima koffie/thee en de wijn smaakte prima.

Route was Mexico City, bezoek Teotihuacan, Taxco, Oaxaca, bezoek Monte Alban, Tehuantepec, bezoek Sumidero Canyon, San Christobal, bezoek San Juan Chamula kerk, Palenque, bezoek ruines, waterval en klein museum, terug per vliegtuig naar Mexico City. Top reis dus!

Interesse in deze Mexico reis of heb je nog plannen voor de zomer? Neem gerust contact met mij op. Een zonnige groet, Arlette

Deel dit:

Terug Naar Boven