Toscane

Arlette van der Meer - Lammers on 28 August 2016

Deel dit:

Al jaren praten Robert (mijn man) en ik over een vakantie naar Toscane. Telkens als ik een Toscane rondreis boekte voor 1 van mijn klanten dacht ik “deze reis gaan wij ook een keertje maken”. Eind augustus 2016 was het zover.

Met de eigen auto maakten wij een roadtrip door Europa, op weg naar Italie, de streek Toscane. Na een overnachting in Rothenburg ob der Tauber/Duitsland en Fulpmes/Oostenrijk (het prachtige pension Adler, in beheer van Nederlands stel) kwamen we aan in Pistoia, Toscane. We hebben een appartement in de heuvels, nabij Pontepetri waar niemand Engels spreekt. Gelukkig herbergt ons verblijf 4 appartementen, en die zijn allemaal geboekt door Nederlanders. Kunnen we lekker kletsen in de tuin met zwembad.

Vanuit ons logeeradres bezoeken we Lucca, Collodi (pinokkio), vanuit Pistoia reizen we per trein naar Florence. We gaan ook naar Cutigliano en Abetone in de Apennijnen. We fietsen over de stadsmuur van Lucca, we fietsen met een gids door Florence, we bezoeken tuinen (Boboli tuin in Florence & Garzoni tuin in Collodi) en lezen boeken bij het zwembad. Na 10 dagen pakken we in en reizen verder naar het zuiden van Toscane, we slapen in een heerlijk hotel in San Gimignano. Voor mij het echte Toscane. In het stadje met 14 torens slenteren we van terras naar eethuisje, van kerk naar plein. Ook gaan we naar Siena, weer zien we rijkdommen in de kerken en de Duomo, we beklimmen de toren bij het Piazza del Campo. We zien in de etalage een filmpje van de paardenrace Il Palio, wat 2x per jaar wordt gehouden op dit plein. Kopiëer de onderstaande link en plak deze in de adresbalk van je browser om het filmpje te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=3_yGZhZItVo

Dan wordt het tijd om huiswaarts te gaan. We reizen via Comomeer, Vierwoudstedenmeer (Zwitserland) en Trier weer naar Kudelstaart. Veel kilometers op de teller, maar prachtige foto’s op onze mobiel en verhalen om te vertellen. De wens om naar Toscane te gaan is nu een herinnering geworden met prachtige beelden in mijn hoofd. Het is een aanrader!

Ook zin om naar Toscane te gaan, bel me maar. groeten van Robert en Arlette van der Meer

Deel dit:

Terug Naar Boven