Vakantie op de waddeneilanden (neem uw hond mee!)

Arlette van der Meer - Lammers op 03 August 2008
Sinds 10 jaar ben ik fan van de waddeneilanden. Elk jaar ga ik een week of weekend naar 1 van de eilanden. In zomer 2008 is Terschelling aan de beurt. Met de boot vanuit Harlingen vaar je in 2 uur tijd naar Terschelling. De reis alleen al geeft je het gevoel dat je "ver" van huis bent.

Terschelling is een geweldig eiland met een diversiteit aan landschappen, veeteelt, bossen, wad en het prachtige Noordzeestrand. De vaargeul om Terschelling te bereiken loopt zeer dicht langs het eiland. In de ochtend gaan de vissersboten het wad op, het is net een "Mesdag" schilderij. Prachtig.

Met onze hond overnachten wij in Golden Tulip Boschrijck, zeer verzorgd appartement met alle faciliteiten van een hotel (restaurant, broodjesservice en zwembad). De naam verraadt de ligging, aan de rand van het bos. Heerlijk om een mooie tocht te wandelen met de hond. Op Terschelling mag de hond overal los lopen (op het strand, wad en in het bos). Qua ligging vind ik hotel Schylge erg mooi. Je kijkt neer op alle activiteiten van de (passanten)haven, je ziet de ferry aankomen en vertrekken. In dit hotel mag de hond niet op de kamer.

De magische wereld van het wad, het Noordzeestrand bijna voor jou alleen, de prachtige wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer, fietsen van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat, de rust en de gezellige terrassen maken de waddeneilanden een uniek stukje Nederland. U moet het zeker gaan beleven!

Terschelling: - vertrek vanuit Harlingen - aankomst in West-Terschelling, direct reuring - auto mag mee - groter eiland met meerdere dorpjes op het eiland om te verblijven (West Terschelling is het meest toeristisch) - speciale jongerencampings - het "wad" is makkelijk toegankelijk - meerdere strandpaviljoens bij het Noordzeestrand - West-Terschelling heeft veel restaurantjes, een discotheek en bars - het eiland is bekend van het boek 'Syl de strandjutter' en door de zanger Hessel

Vlieland: - vertrek vanuit Harlingen - aankomst in Oost-Vlieland, direct reuring - autovrij - Oost-Vlieland is het enige dorp, met fietsverhuur, winkels, kleine gevelwoningen, restaurants, en supermarkt - prachtige hotel aan het Noordzeestrand (Golden Tulip) en in het dorp (Badhotel Bruin) - alles op de fiets, je leeft helemaal buiten - Vliehors (excursie) - wandeling van hotel Golden Tulip naar het dorp is absoluut een aanrader

Ook op Ameland (vertrek vanuit Holwerd) en Schiermonnikoog (vertrek vanuit Lauwersoog) heb ik vakantie gevierd. Wilt u iets van 1 van de eilanden weten, hoor ik dat graag. Maar ga het vooral zelf beleven! Samen, met of zonder hond of met uw gezin. Ik kan het u van harte aanraden!