Verrassende zonbestemming Zonnestrand / Bulgarije

Arlette van der Meer - Lammers on 01 September 2008

Deel dit:

Op studiereis naar Bulgarije.

Al tijdens mijn opleiding kreeg ik een presentatie van het Bulgaars Verkeersburo ter promotie van Bulgarije. Vele jaren later was het zover........ik ga op weg naar Burgas, eindbestemming Zonnestrand aan de Zwarte Zee.

Tijdens de studiereis heb ik een heel goed beeld gekregen van deze leuke, verrassende en gunstig geprijsde zonbestemming. We hebben hotels bezocht, van 2 tot 5 sterren, we hebben een jeepsafari gedaan, en een cultureel uitstapje gemaakt naar Nessabar.

Bulgarije is leuk! Heerlijke boulevard van 7 km met leuke shops, daarachter een heerlijk stand met strandbedden en parasols. In de avond staat er bij elk restaurant/terras een live band te spelen. Voor de jongeren zijn er voldoende discotheken. De hotels zijn prima.

Het Zonnestrand is een drukke boel, veel toeristen van Russische, Scandinavische, Engelse en opkomend Nederlandse nationaliteit. Het plaatje Elenite ligt op 15 minuten rij afstand van Zonnestrand, ook daar weer een prachtig strand en een prima All inclusive complex. Het plaatsje Nessabar is een Unesco stadje, 10 minuten van Zonnestrand. Via een brug kom je in oud Nessebar. Oude straatjes, huizen met balkons en terrassen. In nieuw Nessabar zijn leuke hotels te boeken, net iets rustiger.

Zonnestrand; ik kan het van harte aanbevelen! Vindt u Turkije of Gran Canaria leuk, u houdt van uitgaan, strand en shoppen en wilt een keertje iets heel anders. Gewoon doen! Het enige minpuntje is dat het eten niet overal geweldig is. Ik adviseer u graag.

Deel dit:

Terug Naar Boven