Zuid Afrika virus is aangewakkerd...

Arlette van der Meer - Lammers on 13 March 2017

Deel dit:

Gisteren, 21 maart 2017 ben ik (moe en zeer voldaan) thuis gekomen van een studiereis Zuid Afrika.

De reis met British Airways (overstap in Londen) ging voorspoedig met de airbus 380. Aansluitend hadden een vlucht naar Polokwane, reisduur 45 minuten.

Na de vlieguren, werd het tijd voor actie. We doen een canopy tour (zipline/canopy tour) in de Magoebaskloof. Spannend maar ongelooflijk mooi. In de avond verblijven in Tzaneen.

De volgende dag Sefapane Lodge, het is zonnig. In de namiddag gaan we op safari en geniet van een Bush Braai bij de rivier.

We worden vroeg gewekt, een morning safari in Krugerpark. Na deze safari is het weer tijd om door te reizen. We gaan richting Blyde River Canyon, Gods Window ligt in de mist. We shoppen in het plaatsje Graskop. We gaan op trail naar een waterval. In de avond genieten we van een diner met uitzicht op de Three Rondavels.

Nieuwe dag: we gaan naar Thornybush Game Reserve. Hier blijven we 2 nachten met afternoon- en morning safari’s. We spotten de big five. We gaan op bush walk en genieten van de hippo’s (nijlpaarden) in het water bij het restaurant. De laatste ochtend Game Drive (wake up call om 05.30 uur) speuren we door de struiken die dicht begroeid zijn in deze periode. We zien niet veel, een flinke regenbui en de poncho’s in de jeep zijn echt niet waterdicht. Het hoort er allemaal bij.

We nemen afscheid van de bush en vliegen vanaf Hoedspruit naar Johannesburg. In Johannesburg bezoeken we de Market on Main en krijgen een rondleiding. Op de laatste dag bezoeken we Soweto en het apartheidsmuseum. Want dat mogen we zeker niet overslaan.

Kortom 6 nachten in Zuid Afrika, het is veel te kort. Ik heb enorm veel gezien en geleerd, vooral de ervaring van de Game Drives zijn onvergetelijk. Zuid Afrika, tot ziens..

Deel dit:

Terug Naar Boven