Dublin en Meer!

Astrid Klapwijk on 24 March 2018

Deel dit:

Voor de meeste mensen die een citytrip naar Dublin maken, is de stad Dublin het uiteindelijke reisdoel. Wat veel mensen echter niet weten is dat net buiten Dublin een hele andere wereld ligt waar veel te zien en te beleven valt. Onlangs heb ik samen met mijn dochter Dublin bezocht. We hadden al direct het plan opgevat om niet alleen in Dublin te blijven maar ook een paar dagen er op uit te trekken om zo het gebied rondom Dublin te verkennen. We kozen dan ook voor een hotel net onder Dublin en een huurauto tijdens ons gehele verblijf. Wat een goed plan en wat een enorme verrassing bleek dit te zijn ! Ik was al eerder in Dublin geweest maar deze combinatie gaf me een heel ander beeld van de mogelijkheden en maakte het bezoek aan deze stad nog leuker.

In Dublin zelf hebben we genoten van het al het goede en leuke dat deze stad te bieden heeft. Uiteraard hebben we alle high lights bezocht, zoals de Guinness brouwerij, Trinity College, Dublin Castle, St. Patrick’s Church en de Jameson Whiskey Distillery. Maar wat zeker ook een bijzonder bezoek was, is de Kilmainham Goal. Deze, nu niet meer in gebruik zijnde gevangenis, is veel te zien als decor in films, maar ook voor optredens wordt het vaak gebruikt. Een rondleiding hier is zeer de moeite waard. Een bezoek aan een traditionele Ierse pub kan natuurlijk niet ontbreken. Die in het Temple Bar district zijn leuk en gezellig maar het is er ook heel erg druk. Aan het eind van de middag, begin van de avond kom je hier bijna niet binnen. Wij kregen als tip naar The Cobblestone te gaan. Deze ligt iets meer buiten het centrum maar qua sfeer en entourage een echte Ierse pub. Als je geluk hebt worden er tijdens je bezoek live Ierse folksongs ten gehore gebracht.

Voor het ontdekken van de omgeving buiten Dublin hadden vooraf al het e.e.a. uitgestippeld. Als eerste stonden de Wicklow Mountains op ons lijstje. Wij kozen voor de omgeving van Glendalough, een oud vervallen klooster in een prachtige sprookjesachtige omgeving. Het plan was hier een flinke wandeling te gaan maken, echter lag er zo veel sneeuw dat het helaas een korte maar, mede ook door de sneeuw, prachtige wandeling werd. Ierland heeft een rijke geschiedenis en er zijn dan ook nog veel kastelen die bezocht kunnen worden. Wij kozen er 2, Leap Castle en Charleville Castle. Beide hebben een behoorlijke indruk op ons hebben gemaakt en niet in de laatste plaats omdat ze de reputatie hebben dat er regelmatig geestverschijningen plaatsvinden! In beide hebben we een privé rondleiding gehad en met name Leap Castle was heel bijzonder omdat de eigenaar ons zelf ontving. Voor zijn immense open haard vertelde hij ons over de geschiedenis en hoe hij eigenhandig het ooit vervallen kasteel aan het restaureren is. Heel bijzonder ! Gelukkig hebben wij geen geesten gezien, was toch een hele opluchting. Als laatste uitstapje buiten Dublin kozen wij voor Howth. Dit ligt op een schiereiland net boven Dublin en hier kun je fantastische wandelingen over de kliffen maken. Een fenomenaal uitzicht is je beloning.

Kortom, ik ben aangenaam verrast door alles wat wij in korte tijd gezien en gedaan hebben. Voor mij maakt dit Dublin dan ook tot een ideale bestemming voor een short break. Het bruisende van de stad Dublin en de rust en pracht van de omliggende omgeving. Het heeft me een goede indruk gegeven van als het moois dat Ierland te bieden heeft en deze bestemming staat dan ook zeker hoog op mijn lijstje om verder ontdekt te worden. Een absolute aanrader !

Deel dit:

Terug Naar Boven