New York Revisited

Astrid Klapwijk on 24 May 2018

Deel dit:

Onlangs ben ik 6 heerlijke dagen in New York geweest. Ondanks het feit dat ik hier 7 jaar geleden al een geweldige tijd heb beleefd, heb ik New York ditmaal weer met hele andere ogen gezien en opnieuw (her)ontdekt. Voor mij dus de bevestiging dat het loont om een stad meerdere keren te bezoeken. Er blijven altijd zo veel dingen over om te ontdekken, daar zijn vaak meerdere bezoeken voor nodig. Uiteraard geldt dit niet voor iedere stad maar wel voor New York, dat staat voor mij als een paal boven water.

Het hoeft denk ik geen nadere toelichting, New York bruist van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Bij mijn vorige bezoek zat ik midden in Manhattan, om de hoek van Times Square, te midden van alle hectiek. Ditmaal had ik gekozen voor een hotel in Brooklyn, perfect gelegen tussen de Brooklyn en de Manhattan Bridge in. Niet per se heel veel rustiger dan in Manhattan maar het heeft wel een meer relaxte uitstraling en, ook niet onbelangrijk, de hotels zijn hier vaak net iets gunstiger geprijsd. Vanuit het hotel was het een paar minuten lopen naar de Brooklyn Bridge en wat is leuker en mooier dan over de rivier richting Manhattan te lopen met een volle blik op de spectaculaire skyline. Dit gaat nooit vervelen! Uiteraard zijn er vanuit Brooklyn ook voldoende mogelijkheden om per metro te reizen dus dit gedeelte van New York is een prima uitvalbasis om op ontdekking te gaan.

Ik zelf vind het leuk om zoveel mogelijk alles lopend af te leggen en me te laten verrassen door dingen die je wellicht anders, als je per metro of bus reist, zou missen. Zo heeft Brooklyn een heel leuk gedeelte met veel industriële panden waar boetiekjes, restaurantjes en wijn barretjes zitten genaamd Dumbo. In dit gedeelte heb je heel veel doorkijkjes naar zowel de Brooklyn alsook de Manhattan Bridge en heb je eenvoudig toegang tot het Brooklyn Bridge Park vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Manhattan. Andere aanraders zijn The High Line een park gelegen op een voormalige spoorrails in het Meatpackers district. Het traject is ongeveer 2 kilometer lang en je kunt op verschillen punten starten. Op diverse plaatsen zijn er namelijk trappen en liften te vinden. Een aanrader is om een wandeling over The High Line te combineren met een bezoek aan The Chelsea Market, gelegen aan het begin (of einde, afhankelijk waar je start) van de High Line. The Chelsea Market is een oude koekjesfabriek waar vroeger de bekende Oreo koekjes werden gemaakt. Nu is het een mix van diverse winkeltjes in een prachtig industrieel pand. Denk aan winkeltjes met verse producten, bakkerijtjes en snuisterij winkeltjes. Je kunt er overal iets te eten halen en leuke, bijzonder, souvenirtjes kopen. Het bestaat al enige tijd maar voor mij was het nieuw en ik was er heel aangenaam door verrast. Wat voor mij ook echt een verrassing was, was een bezoekje aan Coney Island. Coney Island is een schiereiland gelegen aan de Atlantische Oceaan en heeft een werkelijk schitterend, breed, zandstrand. De meeste mensen kennen dit wel als decor uit diverse speelfilms en in de vooroorlogse jaren was dit The Place to be voor tout New York. Mensen gingen hier heen voor hun vertier en dan vooral voor het grote Luna Park dat direct aan de boulevard lag en nog altijd ligt. Het Luna Park heeft niet meer de authentieke uitstraling en eerlijk gezegd is het een beetje vergane glorie, maar je hebt niet veel fantasie nodig om te bedenken hoe het hier geweest moet zijn. Zeker voor mensen die al eerder in New York zijn geweest is dit een leuke aanvulling op hun bezoek. Er is een metrostation dus in een goed half uur ben je vanuit het hart van New York in een totaal andere omgeving.

Naast de bovenstaande uitstapjes, die ik even extra in de spotlights wilde zetten, heeft New York uiteraard nog tal van plaatsen die je gezien moet hebben. Denk aan het indrukwekkende 9/11 Memorial Museum en de vele andere musea zoals o.a. het Museum of Modern Art (MOMA), The Guggenheim en The American Museum of National History. Mocht je van plan zijn veel musea te gaan bezoeken dan adviseer ik wel om vooraf een New York Pass te kopen omdat de entree prijzen vrij hoog liggen. Leuk, en een echte must do, is uiteraard New York van bovenaf bekijken zoals bijvoorbeeld vanaf het dak van The Empire State Building. Breng een bezoek aan 1 van de vele rooftop bars die New York rijk is, neem de gratis ferry naar Staten Island en vaar langs het Vrijheidsbeeld, wandel door China Town, Little Italy en Greenwich Village waar je zeker een bezoekje moet brengen aan Magnolia's Bakery voor een heerlijk stuk taart. Deze bakkerij is wel bekend bij de fans van de televisieserie Sex and the City. Breng ook een bezoekje aan Stone Street met z'n vele barretjes en restaurantjes en wandel, fiets of skate door het prachtige Central Park.

New York heeft veel te bieden, te veel om op te noemen. Dit 2e bezoek heeft er voor gezorgd dat ik weer een hele andere kijk op New York heb gekregen. Ik raad het dan ook een ieder aan en uiteraard sta ik graag voor je klaar om je te helpen met het samenstellen van DE perfecte New York trip. Qua vervoer er naar toe, verblijf ter plaatse en vele tips die ik nog niet heb benoemd. Ik zou zeggen, begin maar vast met pakken :)

Deel dit:

Terug Naar Boven