Roadtrip Schotland en Noord Wales

Astrid Klapwijk on 12 October 2018

Deel dit:

Afgelopen zomer heb ik een fantastische roadtrip gemaakt door Schotland en Wales. Het was niet mijn eerste kennismaking met deze 2 gebieden, als kind was ik hier al vaker geweest, maar wat een feest om dit te hebben herontdekt! Wij zijn met onze eigen auto gegaan en omdat we ruim de tijd hadden, kozen we voor de overtocht met de DFDS vanaf Duinkerken naar Dover. Dat hield wel in dat we een afstand van ruim 750 kilometer moesten overbruggen voordat we in Edinburgh waren, maar dat was prima. Op de heenweg hadden we dan ook een extra overnachting gepland in York, een fantastische stad waar het sowieso de moeite waard is een keer naar toe te gaan. In Schotland zijn we gestart met een aantal nachten in Edinburgh. Een fantastische stad die ook heel geschikt is als stedentrip voor een dag of 3. Je vindt hier het bruisende van Londen maar ook al de belofte van wat de Schotse Hooglanden te bieden hebben. Vanuit Edinburgh zijn we doorgereden naar onze vaste verblijfplaats in Schotland in het gehucht Coshieville, gelegen bij het wonderschone Loch Tay en het wat grotere plaatsje Aberfeldy. De route hier naar toe was magnifiek. Er loopt een zogeheten Scenic Route die net voorbij Stirling start en die zeer de moeite waard is. Je moet uiteraard geen haast hebben, over 80 kilometer doe je bijna 1 ½ uur, maar het uitzicht maakt alles goed. Vanuit Coshieville, waar wij 6 dagen verbleven, hebben we prachtige uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld Pitlochry met de kleinste whisky distilleerderij in Schotland, the Adradour Distillery, Fort William vanaf waar de Jacobite Steamtrain vertrekt die over het beroemde viaduct uit de Harry Potter films rijdt (LET OP! vooraf reserveren, wij hadden pech want de trein was volgeboekt) en een absolute aanrader wat mij betreft, Dunnottar Castle gelegen aan de kust bij Stonehaven. Een werkelijk sprookjesachtige ruïne bovenop een hoge klif. Schotland heeft uiteraard de reputatie nat en koud te zijn, maar wij waren hier begin September en hebben, op een enkel sombere dag na, fantastisch weer gehad. Je kunt er prachtig wandelen, leuke plaatsjes en kastelen bezoeken en je onderdompelen in de gastvrijheid van de bewoners.

Vanuit Schotland zijn we doorgereden naar Noord-Wales via een overnachting in Carlisle. De bestemming in Noord-Wales was het plaatsje met de prachtige naam Llanfairfechan gelegen aan de kust. Ook hier is de omgeving schitterend en het leuke hiervan is dat je de afwisseling hebt van de kust en de bergen. Ook hier verbleven we 6 dagen en zijn we heel actief geweest. Wandelen in Snowdonia National Park, naar het kustplaatsje Conwy met zijn indrukwekkende kasteel, Llandudno met de allure van een badplaats uit het begin van de 20ste eeuw, het sprookjesachtige plaatsje Beddgelert gelegen langs een stromende rivier met een heel bijzonder monument voor een hond (hou zakdoek bij de hand, een treurige geschiedenis) en het kunstmatig aangelegde plaatsje Portmeirion. Wales lijkt in eerste instantie veel op Schotland maar heeft echt een heel eigen karakter die het zeker de moeite waard maakt deze 2 te combineren. Ook de Welshmen zijn heel gastvrij en trots en willen je graag alles vertellen over het prachtige gebied waarin zij wonen.

Ik ben dus zoals je kunt lezen mega enthousiast terug gekomen en zit boordevol verhalen en tips die ik heel graag zou willen delen. Ben je dus benieuwd geworden of dit eventueel een bestemming voor jou is en wil je meer weten, bel of mail me dan gerust. Ik help je graag met het uitstippelen van een geschikte route en het vinden van leuke accommodaties tijdens je verblijf.

Deel dit:

Terug Naar Boven