Aruba, One Happy Island!

Bianca Brouwer - van der Pels op 14 October 2011
Een heerlijk vooruitzicht, we stappen in het vliegtuig naar Aruba waar het altijd rond de 30 graden is! Deze herfstvakantie vieren we met de hele familie op Aruba. Niet ons eerste bezoek, maar zeker ook niet het laatste! Na aankomst voel je direct de warmte van het eiland, niet alleen door de temperatuur, maar zeker ook door de bevolking. Arubanen zijn gastvrij, vriendelijk en behulpzame mensen en zeer goed ingespeeld op het toerisme.

We verblijven in een All Inclusive resort aan Druif Beach. De kamers liggen direct aan het strand, zodat je ’s morgens kunt beginnen met een duik in het prachtige turquoise water. Waarna je je een stuk minder schuldig voelt als je geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet.

Aruba is de perfecte plek voor een zonvakantie. Witte stranden, blauwe zee en altijd een aangename temperatuur. Maar toch mag een rondtour over het eiland niet ontbreken. Ook wij huren een auto en gaan de highlights verkennen. Te beginnen bij de California vuurtoren in het noordwesten van Aruba. Beklim de toren en je hebt een fantastisch uitzicht over de kust.

Onze volgende stop is de kapel van Alto Vista. Een schattige kleine kapel die je via een mooie route kunt bereiken. We rijden verder en bezoeken de locatie van de natuurlijke brug. De grootste is helaas een aantal jaren geleden ingestort, maar de kleinere is ook zeker de moeite waard. Deze natuurlijke bruggen liggen aan de rotsachtige kust, waar de wind de golven laat opspatten. Een prachtig gezicht!

Huur je een 4-wd auto, dan kun je langs de hele noordkust van het eiland rijden. Hier vind je geen verharde wegen en bebouwing en zie je de ongerepte kant van Aruba. Onze laatste stop is Baby Beach, een strand in een prachtige baai waar ook de Arubanen zelf graag komen. Je vind er barretjes en kunt er ligbedden huren. Het water is er heel helder en de vissen komen tot aan het strand. Een uitstekende plek om te snorkelen of duiken, wat je overigens ook op andere plaatsen op het eiland prima kunt doen.

Uiteraard gaan we tijdens ons verblijf naar Oranjestad, de hoofdstad van het eiland. Het busvervoer is uitstekend geregeld. Er rijden regelmatig bussen en de kosten zijn gering, ca. USD 1,50 enkele reis. Bezienswaardig zijn de vrolijk gekleurde huizen aan de Wilhelminastraat. Verder vind je er winkels, een winkelcentrum, restaurants en de haven. Net als op andere plaatsen op het eiland is er ook een casino te vinden.

Bezoek ook zeker het Arikok National Park. Dit park beslaat 18% van het eiland en bestaat uit met cactussen bezaaid maanlandschap, mooie rotsformaties en divi divi bomen. Een mooi park om te voet of per fiets te verkennen.

Kortom, Aruba is een heerlijke vakantiebestemming met vele mogelijkheden!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden naar Aruba of een combinatiereis met de andere Antilliaanse eilanden, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met mij op!