Bekend en minder bekend Thailand

Bianca Brouwer - van der Pels op 02 November 2016
Op uitnodiging van onze lokale agent maakte ik samen met 10 collega’s een korte rondreis door Thailand. Met Etihad Airways hadden we een comfortabele vlucht via Abu Dhabi naar Bangkok, waar we een heerlijk welkomstdiner in het hotel hadden. De volgende ochtend verkennen we Bangkok op de fiets met een gids. Al fietsend door de kleine straatjes zie je goed hoe de werkende Thai leeft in de wijk Bangrak en ook in Chinatown is altijd genoeg te zien. Leuk om met de fiets over de overdekte bloemenmarkt te fietsen. Met de pond varen we over en aan de andere kant van de rivier bezoeken we onder andere de Wat Arun tempel. Na het fietsen wordt ons tijdens een kookworkshop geleerd hoe je een echte Pad Thai maakt en overheerlijke spring rolls. Met een volle maag stappen we op de boot voor een klongtour door de smalle kanalen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner tijdens een dinnercruise op de Chao Praya rivier. Na het ontbijt vertrekken we per minibus richting de River Kwai, waar we onderweg eerst de drijvende markt Damnuern Saduak bezoeken. Behoorlijk toeristisch, maar ook een leuke ervaring. We vervolgen onze weg en leren over de geschiedenis van de aanleg van de brug in het museum bij de Hellfirepass in Kanchanaburi, waar we ook een wandeling naar de kloof maken. Dit is een van de meest beruchte locaties tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn, heel indrukwekkend om te zien. Leuk om daarna per longtailboot over de rivier te varen op weg naar onze bijzondere overnachtingsplaats, de Jungle Rafts. Zonder elektriciteit en warm water, maar met een geweldig uitzicht op de rivier en de jungle.

De reis brengt ons vandaag eerst bij de brug over de River Kwai. Een bezoek aan de geallieerde begraafplaats mag niet ontbreken. Daarna gaan we op weg naar Ayuttaya, de voormalige hoofdstad, om de prachtige Wat Chai Wattanaram te bezoeken. Aan het eind van de dag rijden we naar Jomtien, een badplaats dichtbij Pattaya met hotels in alle prijsklassen.

Vroeg op om eerst de vernieuwde boulevard van Jomtien bij daglicht te bekijken, voordat we richting Koh Chang vertrekken. Na aankomst van de ferry rijden we over de bochtige weg op dit zeer groene eiland naar ons hotel. Op Koh Chang vind je leuke kleinschalige (boetiek) hotels, veel winkeltjes en restaurantjes en de mogelijkheid om te relaxen, snorkelen of duiken. Leuk is een bezoek aan het visserdorp Ban Ao Yai, geniet dan ook van een heerlijke vismaaltijd!

Onze laatste bestemming is het relatief onbekende eiland Koh Kood, wat je per ferry of speedboot vanaf Koh Chang kunt bereiken. Nog niet zo toeristisch, wel verschillende leuke accommodaties en prachtige baaien en stranden. Bezoek de Klong Chao waterval en neem een duik in het koele water, maar ga ook zeker snorkelen.

Vanuit Koh Kood reisden wij met boot en minibus weer terug naar Bangkok, maar het is eventueel ook mogelijk vanuit Trat in een uurtje terug te vliegen naar Bangkok.

Een bijzonder gevarieerd programma met veel leuke en nog relatief onbekende bestemmingen. Je kunt deze eilanden ook heel goed combineren met een bezoek aan de buurlanden Cambodja of Laos. Wil je meer informatie over Thailand of een combinatiereis? Neem dan contact met me op!