De vele gezichten van Dubai

Bianca Brouwer - van der Pels op 21 September 2011
Een nieuwe bestemming voor Holland International en dus organiseerden ze een megastudiereis voor reisagenten en pers in de maand september. Normaal gesproken niet de beste tijd om Dubai te bezoeken, vanwege de hitte. De beste reistijd is vanaf half oktober tot half mei.

Arkefly brengt ons in een kleine 6,5 uur naar het emiraat Dubai, waar we een stempel in ons paspoort ontvangen en vervolgens naar ons stadshotel worden gebracht voor de 1e overnachting. De groep is opgesplitst in kleinere groepen, zodat we ons makkelijker door Dubai kunnen bewegen. Ons eenvoudige, maar keurige en schone hotel ligt tegenover de Mall of the Emirates, een van de enorme shopping malls die Dubai rijk is. Hier vindt je bijvoorbeeld ook de indoor skibaan “Ski Dubai” met meer dan 20.000 vierkante meter piste en een apres ski bar!

’s Avonds genieten we van een heerlijk barbecue diner bij het zwembad van het imposante hotel Atlantis The Palm op Palm Island. Naast een indrukwekkende lijst aan faciliteiten biedt dit hotel ook een aquapark met 7 waterglijbanen en een enorm aquarium.

We bezoeken verschillende hotels, gelegen in de oude stad en in het nieuwe centrum en natuurlijk ook aan Jumeirah Beach. Zo krijgen we een goede indruk van de mogelijkheden die Dubai te bieden heeft. In de middag vertrekken we per 4x4 jeep naar de woestijn, waar we een spannende tocht maken en van een prachtige zonsondergang genieten. Vervolgens een heerlijk diner in een kamp onder de sterrenhemel, waar ook voor entertainment is gezorgd. Na terugkomst in Dubai is het heerlijk om nog even te flaneren over The Walk, de prachtig aangelegde promenade bij Jumeirah Beach. Je kijkt je ogen uit naar de exotische auto’s die voorbij rijden, een heel contrast met de vrouwen die in burka over de boulevard wandelen.

Na de volgende ochtend een aantal mooie hotels in Jumeirah te hebben bekeken, brengt de bus ons naar het oude centrum, waar we een bezoek brengen aan het Dubai museum. Dit is gevestigd in het oudste gebouw van Dubai, het originele fort. In het museum krijg je een goed beeld van de snelheid waarmee Dubai zich sinds de jaren 60 heeft ontwikkeld. Toen een kleine vissersplaats en inmiddels een metropool met ontelbare wolkenkrabbers en een welvarende stad. Na het museum steken we per boot de Dubai Creek over. Op de Creek varen nog de oude houten Arabische schepen die ook vandaag de dag nog voor transport worden gebruikt. Aan de overkant bevindt zich de souk, een wirwar van straatjes waar je van alles kunt kopen, van kruiden tot textiel en van souvenirs tot goud. We schepen in op een grote dhow voor een Dhow Dinner Cruise over de Dubai Creek om te genieten van de zonsondergang tijdens een heerlijke maaltijd. Als afsluiting van de avond rijden we naar de hoogste toren ter wereld, Burj Khalifa, waar een aantal keer per week om 22.00 uur een spectaculaire fonteinenshow wordt gegeven.

Op onze laatste dag bezoeken we nog een paar prachtige hotels, waarna we opnieuw naar de Burj Khalifa rijden. We mogen naar de 124e verdieping om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Nog lang niet de hoogste etage, maar voldoende om de wijde omgeving te kunnen zien. Burj al Arab, het meest prestigieuze hotel ter wereld is vanaf deze hoogte goed te zien, net als wanneer je over de snelweg rijdt of in Jumairah Beach bent. Een architectonisch hoogstandje wat je niet kunt missen.

Vervolgens hebben we nog een paar uur de tijd om de Dubai Mall te verkennen. Het grootste winkelcentrum van de wereld is prachtig en je vindt er alle bekende merken, warenhuizen, restaurants en ook hier een aquarium. Dan is het helaas al weer tijd om naar de luchthaven te gaan voor de terugreis naar Amsterdam. Een leuke studiereis, waarbij we een hele goede indruk van Dubai en de mogelijkheden hebben gekregen.

Dubai is een uitstekende bestemming voor een heerlijke strandvakantie tijdens onze wintermaanden. Maar ook als citytrip of stopover op weg naar een verre bestemming is het een aanrader Er zijn een aantal leuke excursies te maken, het strand is heerlijk, de hotels en restaurants uitstekend en ook kun je er prima golfen of watersporten.

Wilt u meer informatie over Dubai, of een andere (zon)bestemming, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.