Huwelijksreis Mauritius en Zuid-Afrika deel 2

Bianca Brouwer - van der Pels op 02 October 2004
In oktober 2004 zijn we op huwelijksreis geweest naar Mauritius en Zuid-Afrika. In deel 1 kunt u lezen over ons verblijf op Mauritius en het eerste gedeelte in Zuid-Afrika, van Johannesburg naar Tzaneen.

Vanuit Tzaneen gaan we op weg naar Hazyview, waarbij we onderweg diverse stops maken. Allereerst komen we bij The Three Rondavels in de Blyde River Canyon, een van de grootste natuurwonderen van Zuid-Afrika. Langs de weg zijn drie belangrijke uitzichtpunten. Ook kun je via een wandelpad afdalen in de canyon. De volgende stop aan de panorama route is bij de spoelgaten van Bourkes Luck. Het met zand en stenen beladen water heeft diepe cilindervormige gaten geslepen in de zachte bodem. Een zeer spectaculair gezicht waar je uren naar kunt kijken! Als laatste bezoeken we Gods Window, een van de bekendste en mooiste punten in de Panorama route. Hoogste punt is het uitzicht vanaf Paradise View of Gods Window, hier heb je vanaf een hoogte van 1829 meter uitzicht over de Blyde River Canyon. Achter de canyon zie je het Laagveld en daarachter het Kruger Park. Er zijn diverse wandelpaden en er zit ook een uniek stukje tropisch regenwoud in de route!

De volgende dag keren we nog een keer terug naar de Panorama Route om de Lisbon Falls te bezoeken. Deze zijn zeer de moeite waard, de kleine rivier stort zich in verschillende delen naar beneden. Ook gaan we naar Pilgrims Rest, een dorp herbouwd tot openluchtmuseum, een perfecte replica van een mijnwerkersdorpje uit de gloriejaren van de goudkoorts. In de omgeving van Hazyview zijn veel bananenplantages, het is leuk om een keer te stoppen bij een fruitstal of farmshop.

Voor onze volgende bestemming nemen we het vliegtuig naar Kaapstad, waar we een nieuwe huurauto ophalen en vervolgens op weg gaan naar Hermanus. Dit is de enige plaats waar walvissen van zeer nabij te bekijken zijn. Zo dichtbij dat we ze zelfs vanuit ons slaapkamerraam in het hotel kunnen zien! Er loopt een mooi wandelpad langs de kust met geweldig zicht op de walvissen en de omgeving. Hermanus is een leuke plaats met winkeltjes en restaurants en het Hermanus Harbour museum geeft een goed beeld van de activiteiten in en op het water door de jaren heen.

Vervolgens gaan we naar het wijngebied, waar we in Franschhoek overnachten. Franschhoek staat bekend als food & wine capital of South Africa en dat is te merken aan de vele uitstekende restaurants! Een absolute must voor iedereen die van lekker eten en wijn houdt! In de omgeving zijn veel wijnhuizen te bezoeken, een aanrader is een picknick bij Boschendal. Ook Stellenbosch, een andere bekende plaats in het wijngebied, is een bezoek waard. Stellenbosch is de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika, gesticht door Simon van der Stel in 1679. Dit kenmerkt zich door veel Kaap-Hollandse huizen. Met een wandeling door het historische centrum zie je de meest belangrijke gebouwen. Ook niet te missen is Oom Samie se Winkel, een instituut in Stellenbosch, waar van alles verkocht wordt.

Het eindpunt van onze huwelijksreis is de geweldige stad Kaapstad. Hier zijn we al eerder geweest, maar er is voldoende te zien en te doen voor meerdere bezoeken. Dit keer gaan we naar het centrum van de stad en bezoeken Greenmarket Square, een gezellig plein met een groentemarkt en terrasjes. Vanwege de regen besluiten we om naar het Two Oceans Aquarium te gaan, wat dicht bij het Victoria & Alfred Waterfront gelegen is. Dit was zeker de moeite waard. Verder kun je uitstekend winkelen in het V&A Waterfront en zijn er voldoende leuke restaurants en terrassen.

Een absoluut hoogtepunt van onze reis is de helikoptervlucht boven Kaapstad en omgeving. Vanuit de lucht heb je een fantastisch uitzicht over de stad, de Tafelberg, het wijngebied van Kaapstad en de stranden in de omgeving. Ook hebben we een bezoek gebracht aan Robbeneiland, een zeer indrukwekkende ervaring. Moeilijk voor te stellen dat Nelson Mandela hier zo veel jaren van zijn leven heeft doorgebracht. Onze allerlaatste dag brengen we door in Camps Bay, een leuke buitenwijk van Kaapstad aan het strand met gezellige bars en restaurants. Een reis om nooit te vergeten!

De combinatie Mauritius en Zuid-Afrika is heel goed te doen en biedt veel variatie. Wilt u meer informatie over deze bestemmingen of inspiratie voor een huwelijksreis, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.