Jamaica, home of all right!

Bianca Brouwer - van der Pels op 05 June 2015
In juni had ik het genoegen het Caribische eiland Jamaica te mogen ontdekken. Wat een geweldig veelzijdige bestemming is dit!

In Montego Bay vind je een ruime keuze aan All Inclusive resorts en kleinschalige hotels, mooie witte zandstranden en een aantal prachtige golfbanen. Niet ver van Montego Bay ligt Falmouth, een leuk stadje met een kerk uit 1795 en centrum met historische architectuur.

Zeker een bezoek waard is Rose Hall Great House. Doe vooral de tour met gids om alle wetenswaardigheden over de lugubere geschiedenis en eigenaresse Annie Palmer te weten te komen. Ook een aanrader is een rafting excursie op de Martha Brae River. Je vaart op een houten vlot over de rivier door de prachtige jungle, waarbij je onderweg uitleg krijgt over de flora en fauna.

Ook in de omgeving van Ocho Rios is genoeg te beleven. In het Mystic Mountain Rain-Forest Adventures park kun je een heuse tocht in een bobslee maken. Dit park ligt in de bossen en bovenaan de kabelbaan heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en Ocho Rios. Je kunt hier ook een canopy tour doen en andere activiteiten. Een van de hoogtepunten op Jamaica is de beklimming van de Dunn's River Falls. Vanaf het strand begin je aan de beklimming van deze waterval en via een smal pad en over de rotsen bereik je de top.

Ocho Rios biedt ook veel verschillende accommodaties, mooie stranden en rotsformaties, een leuke craft market en voor de liefhebbers ook een gezellig nachtleven.

De kleurrijke hoofdstad Kingston is leuk om te bezoeken en uiteraard mag je het Bob Marley Museum niet overslaan. In zijn voormalige woonhuis zie je veel van zijn onderscheidingen en krijg je een idee van zijn leven. De heerlijke reggaemuziek is overal op het eiland aanwezig, net als de lokale specialiteit; Jerk Chicken.

Langs de rustig South Coast rijden we richting Negril en brengen onderweg een bezoek aan Appleton Estate, waar we een rumtour doen en uiteraard proeven van de vele soorten rum en likeuren.

Negril is een heerlijk relaxte plaats met het prachtige seven miles beach. Je vind hier leuke kleine hotels, restaurantjes en winkeltjes, maar ook een aantal All Inclusive resorts. Geniet overdag van de zon op het strand en ’s avonds van een heerlijke cocktail onder de sterren of met een drankje in een van de lokale bars.

Zeker doen is een bezoek brengen aan Rick’s Café. Reggae muziek, een prachtige zonsondergang en de durfallen die van de rots springen in de zee. Een goede plek om je dag af te sluiten!

Jamaica, land van een lange historie, kleurrijke mensen, swingende muziek, heerlijk (spicy) eten, prachtige stranden, schitterende natuur, volop mogelijkheden voor activiteiten of gewoon heerlijk luieren en genieten in een accommodatie van je keuze.

Maak een rondreis per huurauto of uitstapjes vanuit je accommodatie om te genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan contact met me op!