Kennismaking met Cyprus

Bianca Brouwer - van der Pels op 22 October 2010
Omdat de temperaturen tot in november zeer aangenaam zijn kiezen we voor de herfstvakantie van 2010 voor Cyprus. Dit blijkt een uitstekende keuze!

Onze prima all-inclusive accommodatie is gelegen op ongeveer 20 minuten rijden vanuit Paphos en ligt direct aan een klein zand/kiezel strand. Verder hebben we een zwembad met apart kinderbad gelegen in de mooi aangelegde tuin van het hotel en er is zelfs een kleine speeltuin.

Het busvervoer op Cyprus is prima geregeld en we trekken er dan ook regelmatig per bus op uit. De kosten zijn € 1 per enkele reis en de bussen rijden zeer regelmatig. Ons eerste uitstapje is naar Pano Paphos, het hoger gelegen oude gedeelte van het stadje. Hier is dagelijks een markt te vinden (gedeeltelijk overdekt), waar van alles te koop is, van souvenirs en textiel tot groente en fruit. Ook is het leuk om door de kleine straatjes te dwalen en heerlijk een kop koffie te drinken met uitzicht op het lager gelegen deel van de stad.

Ook al ligt ons hotel aan het strand, we willen toch graag een kijkje nemen in Coral Bay. Dit ligt ongeveer 20 minuten per bus van ons hotel verwijderd. Hier vind je een langgerekt zandstrand met ligbedden en parasols (tegen betaling) en er is een strandbar waar je drankjes en broodjes kunt verkrijgen. Het strand loopt hier heel langzaam af in zee en is dus heel geschikt voor kleine kinderen. Een prima plek om de dag door te brengen!

Omdat Paphos nog meer te bieden heeft gaan we ook nog een keer per bus naar Kato Paphos, het nieuwe gedeelte bij de haven. Rond de sfeervolle vissershaven vind je veel restaurants en terrassen en kun je het oude Turkse fort bezichtigen. Vanuit de haven loop je de straten van Paphos in, waar je veel leuke winkels en ook trendy lounge cafés en restaurants kunt vinden.

Op Cyprus zijn nog veel overblijfselen uit de oudheid te vinden en het heeft ook een zeer rijke geschiedenis. Net buiten Paphos bevinden zich de mozaïekvloeren die zijn overgebleven uit de villa’s die daar door de Romeinse elite waren neergezet.

Een wat langere tocht die je prima met een huurauto kunt maken is naar het beroemde Kykkos klooster. Prachtige wandelingen kun je in het Trodos gebergte maken, waar in de winter zelfs wat sneeuw valt. Ook de hoofdstad Nicosia is een bezoek waard en wordt nog altijd gescheiden in een Turks en Grieks gedeelte.

Kortom, Cyprus is een uitstekende bestemming voor een heerlijke strandvakantie, met voldoende mogelijkheden voor excursies en uitstapjes. De temperaturen zijn er het hele jaar aangenaam en je kunt er ook heel erg goed golfen!

Wilt u meer informatie over Cyprus, of een andere zonbestemming, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.