La Isla Bonita, La Palma

Bianca Brouwer - van der Pels on 14 June 2013

Deel dit:

La Palma is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden en je vliegt er in een kleine vijf uur naar toe.

Vanuit het vliegtuig is al duidelijk zichtbaar dat La Palma beschikt over bergen en prachtige natuur! Direct vanaf het vliegveld starten we met een heerlijk diner in visrestaurant Casa Goyo. Met uitzicht op zee eet je hier lekkere verse vis en andere lokale specialiteiten.

De volgende ochtend starten we met een bezoek aan het sigarenmuseum in Brena Alta. Op het plein voor het museum is een kleine markt met lokale producten. We vervolgen onze weg en stoppen bij het uitzichtpunt van La Concepcion, van waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai van Santa Cruz.

Na een mooie rit komen we aan bij een ander uitzichtpunt, Mirador de la Cumbrecita. We zijn hier zelfs boven de wolken en dit biedt een prachtig schouwspel! In de verte kunnen we de buureilanden zien liggen. Even verderop starten we onze wandeling door het Nationale Park Caldera de Taburiente. Over smalle wandelpaden lopen we door de overweldigende natuur. Diepe kraters worden afgewisseld door beboste hellingen.

In Los Llanos de Aridane drinken we even heerlijk een kopje koffie. Dit plaatsje heeft knusse straatjes met leuke winkeltjes en restaurants. De lunch gebruiken we vandaag in La Hacienda de Abajo in Tazacorte. Heerlijke tapas in een bijzondere accommodatie. Meer dan duizend kunst- en antieke stukken bevinden zich in deze Hacienda, zowel in de kamers als in de publieke ruimtes. Vlak bij de Hacienda is het bananenmuseum, waar onze gids ons uitgebreid vertelt over deze vruchten.

Tazacorte is een gezellige badplaats met een haven en de typische zwarte lavastranden aan de westkust van La Palma. In Las Manchas maken we een stop om het plein te bekijken waar allerlei objecten te vinden zijn gemaakt met mozaïeksteentjes. Tussen de banken staan exotische bloemen en planten.

In het zuiden van het eiland vind je Fuencaliente met de San Antonio vulkaan. We maken een wandeling langs de kraterrand en hebben een fantastisch uitzicht op zee. Als afsluiter van de dag bezoeken we een wijnhuis, waar we kunnen zien hoe de productie in zijn werk gaat en natuurlijk proeven we de heerlijke wijnen.

Vandaag de Noordelijke route over het eiland, te beginnen met de uitzichten bij Salto de Enamorado (San Bartolo). We volgen de Laurisilva wandelroute in Cubo de La Galga. Hier wandel je tussen enorme varens die worden beschouwd als levende fossielen. Na een bezoekje aan de rumfabriek in Puerto Espindola lopen we langs de kust naar San Andres. Hier bevinden zich ook 2 natuurlijke zwembaden, afgeschermd door rotsen. In San Andres lunchen we op het gezellige plein voor de kerk. Deze avond genieten we van het diner in de Parador van Santa Cruz, waar we ook verblijven.

De volgende ochtend gaan we naar de bekendste badplaats aan de oostkust, Los Cancajos. Ook hier zwarte lavastrandjes en verschillende accommodaties, van hotels tot casita’s. Als laatste brengen we een bezoek aan de hoofdstad, Santa Cruz. Dit kleine stadje is verrassend gezellig met leuke boetieks, cafés en restaurants. Er wordt hard gewerkt aan een stadstrand, waardoor het straks mogelijk is om in de stad naar het strand te gaan!

In de middag zit ons verblijf er helaas al weer op. La Palma heeft mij verrast door de prachtige natuur, leuke stadjes en vele mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over reizen naar La Palma of een van de andere Canarische eilanden? Neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!

Deel dit:

Terug Naar Boven