Magisch Peru

Bianca Brouwer - van der Pels op 10 June 2019
De Winnaarsreis van de verkiezing “Beste Zelfstandig Reisadviseurs” gaat naar Peru & Curaçao. Peru stond al tijden heel hoog op mijn verlanglijstje, dus erg benieuwd naar deze bestemming!

Eind maart is het dan zo ver en vliegen we met KLM rechtstreeks naar Lima. Miraflores is de groene buitenwijk aan de kust waar ons hotel gelegen is. Tijdens de stadstour zien we de grote hoeveelheid parken, waar deze wijk haar naam aan te danken heeft. Parque Kennedy is een van de bekendste, vooral vanwege de aanwezigheid van heel veel katten, maar ook door de kunstwerken. Het historische centrum van Lima staat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We bezoeken het prachtige Plaza Mayor, ook wel Plaza de Armas de Lima genoemd. Hier vind je het Presidentieel Paleis, het stadhuis en ook de Kathedraal van Lima, allemaal in een karakteristieke gele kleur. Op dit plein staan altijd een aantal agenten voor de veiligheid, zij vinden het erg leuk om met ons op de foto te gaan!

Midden in Lima staat een pre-Inca piramidevormige tempel, de Huaca Pucllana, deze wordt gerestaureerd maar geeft een goed beeld van het enorme complex. Een bijzonder gezicht tussen alle nieuwere gebouwen. Onze stadstour eindigt bij het moderne winkelcentrum aan zee, Larcomar, waar je een aantal leuke restaurants en winkels kunt vinden. Natuurlijk proberen we Ceviche bij de lunch, een van de populaire gerechten in Peru. Een echte aanrader als je van vis houdt.

We vliegen door naar Cusco en rijden per bus naar ons hotel in Olantaytambo. Vroeg uit de veren de volgende ochtend, de trein vanuit Aguas Calientes naar Machu Picchu vertrekt om 06.00 uur! Een prachtige rit door de bergen, met uitzicht op de fraaie toppen. Nog een laatste stuk met de bus over de kronkelende wegen naar boven. Daar wacht onze gids op ons op, hij gaat ons rondleiden in deze oude Inca stad. Wat een geweldige ervaring om uit te kijken over deze plek en de verhalen te horen over de geschiedenis. Steeds weer een nieuw en prachtig uitzicht met in de diepte de Urubambu rivier. We zien onder andere de Temple of the three Windows, the Circular Tower en the Sacred Solar Clock. De wolken die af en toe het uitzicht belemmeren, geven Macchu Picchu een mystieke sfeer. Fantastisch om deze plek nu zelf te mogen aanschouwen!

De lunch gebruiken we in het toeristische dorpje, waar we ook in een eenvoudig restaurant weer culinair worden verrast. De Peruanen vinden eten heel belangrijk en dat merk je. Alles wordt mooi opgemaakt geserveerd en smaakt heerlijk. De trein rijdt hier dwars door het dorpje heen, de tijd lijkt hier stil te staan. Vanaf onze tafel op de eerste verdieping hebben we er prima zicht op.

Per bus, trein en bus arriveren we weer in Cusco, waar we in een leuk restaurant in het oude centrum kennismaken met heerlijk Alpaca vlees van de steengril. Ook dit is weer een bijzonder smakelijke maaltijd.

De volgende ochtend begint onze tour met een bezoek aan de Inca ruïnes van Sacsayhuama. Ook weer erg indrukwekkend om te zien wat voor bouwwerken zij van enorme granieten blokken hebben gemaakt zonder de hulp van gereedschappen of machines. Vervolgens maken we een wandeling in het historische centrum van Cusco, waarbij we ook de kathedraal van binnen bekijken. Pracht en praal in dit enorme bouwwerk. Het Plaza de Armas en de kleine straatjes vol met leuke winkeltjes en restaurants zijn de moeite van een bezoek waard.

Onze reis in Peru eindigt weer in Lima, waar we ’s avonds getrakteerd worden op een folklore show met buffetdiner. Veel te kort om alles te kunnen zien, maar we hebben een goede indruk gekregen. Een flitsbezoek wat naar meer smaakt, ik kom zeker terug in Peru!

Het vervolg van de reis naar Curaçao wordt in een ander reisverslag beschreven.