Mooi Corfu

Bianca Brouwer - van der Pels op 26 May 2012
Bij aankomst met het vliegtuig wordt direct al zichtbaar dat Corfu een van de groenste eilanden van Griekenland is. Groene heuvels en cipressen, blauwe baaien en kronkelende wegen.

We verblijven in een leuk appartementencomplex net buiten het toeristische stadje Gouvia. De rit vanaf het vliegveld duurt nog geen 20 minuten. Gouvia heeft een kiezelstrand en bij een aantal hotels is een zandstrand aangelegd. Verder vind je er diverse toeristenwinkeltjes en voldoende leuke restaurants en tavernes.

De hoofdstad van Corfu is Kerkyra oftewel Corfu stad. Deze historische stad behoort tot de mooiste steden van Griekenland. Tussen de 2 Venetiaanse burchten vind je kleine bochtige straatjes met arcaden vol winkels en restaurants. Vanaf het oude fort heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Het openbaar vervoer op Corfu is prima, alle interessante plaatsen zijn per bus bereikbaar. Wij huren voor een aantal dagen een auto om het eiland te verkennen. De wegen zijn prima, ondanks de vele haarspeldbochten in het binnenland. Leuke plaatsen aan de noordkust zijn Roda en Sidari. Beide bieden een zandstrand en vele restaurantjes. In de baai van Sidari bevindt zich het Canal d’Amour. Een prachtige rotsformatie met een legende, waarin voor iedereen een waarheid te vinden is.

Langs de noordwest kust ligt Angelokastro, een burcht uit de 12e of 13e eeuw. De klim naar de top biedt een geweldig uitzicht over de omliggende baaien met de helderblauwe zee. Iets verder langs de kust ligt Paleokastritsa, een gezellig kustplaatsje met meerdere strandjes.

Onder Kerkyra liggen nog een aantal toeristische plaatsjes, zoals Benitses. Aan deze kust vind je uitsluitend smalle kiezelstranden. Op weg maar Benitses kom je langs Achillion, oftewel het Sissi paleis. Dit schitterende paleis met prachtige tuinen is zeker een bezoek waard.

Met een oversteek dwars door het binnenland bereik je de westkust waar bijvoorbeeld Glyfada te vinden is. Met een mooi zandstrand en tussen de heuvels gelegen is ook dit een plaatje.

Volg je de bochtige kustweg naar boven langs de kust bij Gouvia, dan rijdt je door schilderachtige plaatsjes waar de huizen tegen de bergen geplakt lijken te zijn. Kalami is een klein plaatsje in een schilderachtige baai. Iets verderop ligt Kouloura, waar de kust van Albanië maar 2,5 kilometer verwijderd is.

Corfu is niet alleen een prima bestemming voor een strandvakantie, maar ook voor de actieve vakantieganger die het leuk vind het eiland te verkennen. Tevens kun je bij Corfu uitstekend snorkelen en duiken.

Wilt u meer informatie over Corfu, een van de andere Griekse eilanden of een andere zonbestemming, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.