New York en New England, een geweldige combinatie!

Bianca Brouwer - van der Pels op 24 August 2010
Van 15 juli tot 2 augustus 2010 hebben we per huurauto een rondreis gemaakt door New England met als fantastische afsluiter een 3 daags verblijf in New York.

De rechtstreekse vlucht naar New York JFK neemt ca. 7,5 uur in beslag. De volgende ochtend vroeg nemen we op het vliegveld onze huurauto in ontvangst en gaan op weg naar de eerste bestemming, Hampton Beach in de staat New Hampshire. Vroeg in de middag komen we aan en kunnen we heerlijk aan het strand vertoeven. Hampton Beach is een levendige badplaats met een prachtig breed zandstrand en langs de boulevard ruim voldoende accommodaties, restaurants en terrassen.

Onze volgende bestemming is Mount Desert Island in de staat Maine, waar het Acadia Nationaal Park gelegen is. Onze accommodatie bevindt zich in het gezellige Southwest Harbour. Net als in de andere plaatsjes op het eiland zijn er veelal historische houten gebouwen te vinden, waarin je leuke winkeltje of restaurants vindt. Vanuit het haventje zijn boottochten te boeken, waarbij je de fjord vanaf het water kunt bewonderen en leert hoe het kreeften vangen in zijn werk gaat. Ook zie je de meest fantastische huizen en natuurlijk de vuurtorens waar het gebied bekend om staat. Een toeristische must is de 40-mile loop, een route dwars door het Acadia Nationaal Park. Volg je deze route dan zie je de belangrijkste bezienswaardigheden; Sand Beach, Thunder Hole en het prachtige uitzicht vanaf Cadillac Mountain. De bekendste plaats op Mount Desert Island is Bar Harbor, met een leuk historisch centrum en natuurlijk vele restaurants waar de kreeft op het menu te vinden is!

Onze volgende stop is Boston in de staat Massachusetts, een stad die het beste te voet verkend kan worden. Volg de Freedom Trail en zie de geschiedenis van Boston. Bezoek Faneuil Hall, een historisch gebouw, maar tegenwoordig vooral bekend vanwege de winkels en restaurants. Een aanrader met (maar ook zonder) kinderen is een stadstoer met Boston Duck Tours. Deze amfibie voertuigen laten je op een bijzondere manier de stad zien, niet alleen over de weg, maar ook over het water!

Op maar een uur rijden vanaf Boston vind je Cape Cod, ook wel het buitenverblijf van de rijken genoemd. Leuke stadjes, prachtige stranden, vuurtorens en een relaxte sfeer. In Hyannis vind je onder andere het JFK museum. Vanaf Cape Cod kun je per ferry de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket bereiken, leuk voor een dagtocht of een verblijf van een paar dagen.

Na een paar heerlijke dagen op Cape Cod vervolgen we onze route. Onderweg stoppen we in Newport, Rhode Island. Deze plaats is vooral beroemd vanwege de vele imponerende huizen, waaronder het in 1895 gebouwde “The Breakers” van de VanderBilt familie. Een aantal van deze prachtige historische huizen is te bezoeken. We vervolgen onze weg naar de eindbestemming, Mystic in de staat Connecticut. Hier bezoeken we het Aquarium, waar Beluga walvissen te zien zijn, net als pinguïns, een zeeleeuwenshow en prachtige vissen. Tegenover het Aquarium bevind zich Olde Mistick Village, een nagebouwd historisch stadje, waar je onder andere heerlijk ijs kunt kopen! Een andere leuke bezienswaardigheid is Mystic Seaport, waar je een aantal historische schepen kunt bezoeken. In de direct omgeving van Mystic bevinden zich verder nog 2 grote hotels met casino, een leuke gelegenheid om ’s avonds naar toe te gaan.

Onze laatste bestemming is zeker niet de minste, New York City! Voor mij niet de eerste keer, maar wel met man en kinderen! Een goede manier om de stad te leren kennen is tijdens een rondrit met een “hop on/hop off”bus en dat wordt extra leuk met een open dubbeldekker. We stappen uit bij Southstreet Seaport en hebben daar een prachtig zicht op Brooklyn en de Brooklyn bridge. Van daar wandelen we door Chinatown en Little Italy naar Soho, waar je heerlijk kunt winkelen. Over Broadway lopen we terug richting midtown waar ons hotel gelegen is. ’s Avonds bezoeken we Rockefeller Center, waar je vanaf de 69e verdieping een adembenemend uitzicht over de stad hebt. Tijdens onze dagen in New York bezoeken we verder Harlem, de Central Park Zoo en brengen wat tijd door in Central Park, omdat het prachtig weer is. Ook maken we nog een boottocht met de Circle Line, waarbij je natuurlijk het Vrijheidsbeeld van heel dichtbij te zien krijgt! Als laatste wordt er nog wat geshopt en dan is er een einde aan onze heerlijke vakantie gekomen.

Bent u van plan dit gebied of een ander deel van de USA te bezoeken, vraag mij dan gerust vrijblijvend om informatie!