Roadtrip door Duitsland

Bianca Brouwer - van der Pels op 17 July 2020
De reis start in Hamburg, een verrassend leuke stad met een maritiem karakter. Mooie winkels, leuke restaurants en verschillende recreatiemogelijkheden door het vele water. Een wandeling voert ons door de belangrijkste winkelstraat, de Monckebergstrasse die uitkomt op het plein bij het prachtige Rathaus. Nog een stukje verder komen we in Speicherstadt, wat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Prachtig gerestaureerde pakhuizen met daarachter een nieuw en dynamisch stadsgedeelte wat uitkomt in Hafencity met het indrukwekkende concertgebouw, de Elbphilharmonie. Op dag 2 doen we een fietstour met Baja Bikes die ons nog meer mooie plekken laat zien en ons bij het binnen- en buiten Alster meer brengt. Ook komen we in St. Pauli met de beroemde Reeperbahn. Onze laatste dag maken we een wandeling rondom het buiten Altermeer. Met het prachtige weer, de mooie villa’s op de oever en de vele terrassen vermaken we ons uitstekend.

Tijd om de stad te verlaten en ons voor een aantal dagen te vestigen op het schiereiland Rugen aan de Oostzee. Het eiland heeft een stuk prachtige krijtrotskust, wat gelegen is in en bij het Jasmund Nationaal Park. De Konigsstuhl is de bekendste rots die via een eenvoudig kustpad te bereiken is. Langs de kust vind je verschillende leuke badplaatsen, zoals Binz en Sellin. Mooie grote villa’s, gezellige winkelstraatjes en veel leuke restaurants en terrassen. Een bizarre bezienswaardigheid vind je in Prora, daar staan de overblijfselen van een groot complex, waar in de jaren 30 aan begonnen is ten behoeve van de recreatie van Duitse soldaten die aan het front zaten. Een complex voor meer dan 20.000 mensen, verdeeld over 4 gebouwen van ongeveer 500 meter per gebouw. Het is uiteindelijk nooit afgemaakt. Wil je actief bezig zijn, dan kun je op Rugen het boomwandelpad bezoeken, fietsen, watersporten en wandelen in de mooie natuur. Of gewoon heerlijk relaxen op een van de stranden..

Onze volgende stop is de historische Hanzestad Wismar. Hier vind je veel historische gebouwen aan de markt en een groot deel van de oude stad is beschermd door Unesco. Een wandeling brengt je langs prachtige gebouwen, kerken en naar de haven en je lijkt terug te gaan in de tijd.

Als laatste standplaats hebben we gekozen voor Altenau, in de Harz regio. Een bosrijke streek met veel actieve mogelijkheden en leuke plaatsen. Onze eerste activiteit is rodelen bij Erlebnisbocksberg in Hahnenklee. Via de mooie wandelroute van de Liebesbankweg komen we bij het startpunt. De rodelbaan is 1250 meter en via vele bochten kom je weer bij het startpunt uit. Met de kabelbaan kun je vervolgens weer naar beneden. De tweede dag bezoeken we het prachtige historische stadje Goslar, sinds 1992 werelderfgoed van Unesco. Mooie gebouwen, pleinen en gezellige straatjes met winkels, restaurants en terrassen. Wat een leuk stadje! Op de terugweg rijden we langs de Oker en nemen we een kijkje bij de dam. Tijd voor weer wat actiefs, we gaan met de Monsterrollers de berg af! De start is in Braunlage, waar we de reuze steps ophalen en meenemen in de kabelbaan. Dan is het 5 kilometer bergafwaarts, dwars door het bos en over onverharde paadjes. Na deze activiteit rijden we verder richting door het nationale park en bekijken we de enorme hangbrug Titan. Deze 450 meter hoge brug hangt boven de Rappsbode dam en is de langste hangbrug ter wereld. Voor de liefhebbers van extreme activiteiten vind je hier ook de Megazipline en de Gigaswing. Op onze laatste dag bezoeken we Bad Harzburg, waar we een wandeling maken naar de top van de burgberg. Daar genieten we nog een keer van Kaffee und Kuchen, voordat we met de 90 jaar oude kabelbaan terugkeren naar beneden. Ook Bad Harzburg is een gezellig stadje, leuk om door heen te wandelen en met voldoende aanbod aan restaurants en terrassen.

Duitsland biedt heel veel variatie en is een erg leuke bestemming voor een stedentrip of een langere vakantie. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op!