Rondreis per camper door West Canada

Bianca Brouwer - van der Pels op 15 June 2009
Rondreis per camper door West Canada juni 2009.

Na een prima vlucht van ca. 10 uur landen we in Vancouver, waar we eerst 3 nachten in een hotel verblijven om de stad te verkennen. We kopen tickets voor de “hop on hop off” bus om een goede indruk van de stad te krijgen. Tijdens ons verblijf bezoeken we oa. Granville Island, waar vele leuke winkels en galerieën te vinden zijn. Omdat het prachtig weer is (en we met 2 kleine kinderen reizen), gaan we ook naar Stanley Park. Vanuit het park heb je prachtig uitzicht over de stad en je vind er ook speeltuinen, een zwembad, restaurants en andere attracties. Een van de leukste wijken van Vancouver is Gastown, het historische gedeelte van de stad, waar veel leuke en goede restaurants te vinden zijn.

Na een uitgebreide uitleg en inspectie van de camper gaan we op weg naar onze eerste bestemming, Hope. In het centrum van Hope vind je diverse totempalen die door kunstenaars zijn gemaakt van bomen uit het stadje. Ook zijn er een aantal muurschilderingen te vinden. Buiten Hope zijn de Othello Tunnels, vroeger reden hier treinen, maar tegenwoordig is het een prachtige wandelroute met na iedere tunnel een spectaculair uitzicht op rotspartijen en snelstromend water.

Met een tussenstop bij de Rododendron Flats komen we aan bij Lake Osoyoos. Dit gebied heeft een woestijnklimaat, ligt vlak bij de grens met Amerika en rond het meer zijn vele wijnvelden te vinden. Een heerlijke plek om een paar dagen aan het water te ontspannen.

Om onze volgende bestemming te bereiken maken we eerst een tussenstop in Penticton. Een grotere plaats met vele winkels en restaurants. Daarna vervolgen we de rit langs de oevers van Okanagan Lake tot we in Kelowna aankomen. Dit gebied staat bekend vanwege de vele fruitkwekerijen. We verblijven op een camping vlak bij het meer, met prachtig uitzicht op de omliggende heuvels met wijnvelden.

Op weg naar Revelstoke zien we het landschap langzaam veranderen, het wordt ruiger en bergachtiger. We komen in de buurt van de Rocky Mountains! Revelstoke is een gezellig plaatsje midden tussen de vaak besneeuwde bergtoppen. Met de camper maken we de prachtige rit naar Meadows in the Sky. De uitzichten onderweg zijn fantastisch, helaas kunnen we niet helemaal naar de top vanwege de sneeuw die er nog ligt. Na deze prachtige rit bezoeken we de Revelstoke Dam, een gigantisch bouwwerk met een mooi stuwmeer.

Vanuit Revelstoke gaan we naar Banff National Park, waar we als eerste kamperen bij Lake Louise. Het meer is prachtig, echter het weer werkt helaas niet mee. Toch gaan we met de Gondola naar boven en genieten van het bewolkte uitzicht en zien zelfs een Grizzly beer! Vervolgens gaan we naar Banff, een schilderachtig (wintersport) plaatsje met leuke winkels en eetgelegenheden. Op Lake Minnewanka maken we een boottocht en zien watervallen en besneeuwde bergtoppen. Ook maken we een rit langs Two Jack Lake, waar we een aantal Bighorn schapen tegenkomen.

Vanaf Banff rijden we via de Icefields Parkway richting Jasper, maar stoppen onderweg voor een excursie per Snowmobile over de gletsjer bij het Icefields Center. Zeer indrukwekkend al dat ijs… Via een stop bij de Athabasca watervallen bereiken we het stadje Jasper. Ook hier weer prachtige landschappen en besneeuwde bergtoppen!

Via Valemount rijden we naar Clearwater, een plaatje vlak bij het Wells Gray Provincial Park. In dit park zijn de meest fantastische watervallen te vinden, hoog en smal zoals de Helmcken Falls, maar ook zeer breed en indrukwekkend als de Dawson Falls. We verblijven aan het Dutch Lake.

Onze volgende bestemming is iets heel anders, de Country hoofdstad van Canada, Merritt! In het stadje zijn veel muurschilderingen te vinden van helden uit de country muziek. Daarna verblijven we nog in Burnaby, op korte afstand van Vancouver, nadat we in het openluchtmuseum Fort Langley hebben rondgekeken om een goed beeld te krijgen van de eerste nederzetting van immigranten in Canada.

We sluiten onze reis af met nog een ontspannen dag in het centrum van Vancouver, waar we de laatste inkopen doen alvorens terug te reizen naar huis.

West Canada biedt fantastische natuur in combinatie met de prachtige stad Vancouver. Wil je echt in de natuur verblijven dan is een camper een aanrader. Wilt u meer informatie over deze reis of andere reizen in Canada, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!