Thailand, land van de eeuwige glimlach

Bianca Brouwer - van der Pels op 04 May 2012
Op 4 mei zijn we met een klein groepje Travel Counsellors naar Bangkok gevlogen voor een studiereis van een kleine week, op uitnodiging van onze lokale agent Special Journey, China Airlines en het Thais verkeersbureau. Onze reis begon in de hoofdstad Bangkok. Met een stoet van Tuktuk’s worden we naar het authentieke China Town gebracht, wat we te voet hebben verkend. Ook een boottocht op de Chao Praya rivier mocht natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard bezochten we het Grand Palace, de allerbelangrijkste bezienswaardigheid in Thailand. Aansluitend brachten we een bezoek aan de Wat Po, de grootste liggende Boeddha van Thailand.

’s Avonds is het leuk om een van de vele markten te bezoeken, zelf ben ik in Patpong geweest om heerlijk rond te dwalen. In de vele shopping malls en op de markten kun je goed winkelen. Ook kun je op iedere straathoek of in een van de vele restaurantjes lekker eten. Ter afsluiting brengen we een bezoek aan de Sky bar van het Sirocco restaurant op de 64e verdieping van The State Tower. Het uitzicht over Bangkok is fantastisch!

Heel bijzonder was onze fietsexcursie in Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Een schitterende tocht langs traditionele woningen en mooie natuur. Aansluitend hebben we een Thaise kookworkshop, waar we een echte curry leren maken die we natuurlijk ook lekker mogen opeten.

We verlaten Bangkok om naar een nog relatief onbekende provincie te vliegen, Loei. Gelegen in het noordoosten, op de grens met Laos. Ook hier staat een fietsexcursie op het programma door het dorpje en in de omgeving van Wang Saphung. De mensen langs de weg zwaaien vrolijk en lachen om ons Europeanen! Hier vind je nog het echte Thaise leven op het platteland, zonder toeristen. ’s Avonds genieten we onder de sterrenhemel van een bbq op de Sirila Farm, met als hoogtepunt het oplaten van luchtballonnen.

De volgende ochtend maken we een boottocht over de Mekong rivier vanuit het prachtige authentieke dorpje Chiang Khan. Hier staan bijna uitsluitend houten huizen en vind je alleen maar kleine guesthouses en restaurantjes. Tijdens de boottocht kun je genieten van het prachtige landschap van zowel Thailand als Laos.

In de namiddag vliegen we naar onze laatste bestemming van deze reis, Koh Samui. Dit eiland biedt prachtige natuur, stranden, baaien en een mooie blauwe zee. In Chaweng aan de oostkust vindt je winkels, restaurants en een bruisend uitgaansleven. Zoek je rust en natuur dan kun je op een half uur varen terecht op Koh Phangan, waar we een aantal prachtige hotels bezoeken.

Op de laatste dag genieten we zelf nog even van het mooie strand en de faciliteiten van ons comfortabele hotel, voordat we via Bangkok naar Nederland terugvliegen!

Thailand is een prachtig land met vriendelijke mensen, heerlijk eten, veel cultuur en mooie natuur. Of u nu een rondreis wilt maken, een gezinsvakantie zoekt of heerlijk aan het exotische strand wilt genieten, alles is mogelijk en voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Wilt u meer informatie over reizen naar Thailand, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!