Veelzijdig Australië deel 1

Bianca Brouwer - van der Pels op 07 December 2006
Reisverslag Australië 2006-2007 Deel 1

In december 2006 en januari 2007 hebben wij een 6-weekse rondreis per camper en huurauto door Australië gemaakt. Deze reis begon in Sydney en bracht ons uiteindelijk vele kilometers en prachtige indrukken later in Perth.

Onze reis begint met de vlucht via Hongkong naar Sydney. De aankomst is aan het begin van de avond en na een korte taxirit nemen we onze intrek in het hotel in Woolloomooloo.

De volgende ochtend is het tijd om Sydney te verkennen en we lopen door de botanische tuinen via Circulair Quay, waar allerlei ferries vandaan vertrekken, naar The Rocks. Dit historische gedeelte van de stad heeft nog veel gerestaureerde pakhuizen, waarin nu leuke bars, restaurants en winkels gevestigd zijn. Ook vind je hier de Harbour Bridge en het beroemde Sydney Opera House. Alleen al in dit gedeelte van de stad kun je gemakkelijk een dag doorbrengen!

Na 2 dagen in Sydney is het tijd om onze camper op te halen bij het verhuurstation. De eerste camping, Sydney Lakeside Caravan Park in Narrabeen hebben we vooraf gereserveerd en is op korte afstand van het verhuurstation. We installeren ons en pakken alle spullen uit. Daarna verkennen we de omgeving van de camping. Uiteraard zijn er op de camping ook barbecues beschikbaar en er is een grote gemeenschappelijke keuken.

Vanuit Narrabeen besluiten we nog een dagje Sydney te bezoeken en gaan hiervoor met de bus naar Manly en per ferry naar de stad. Prachtig om over het water aan te komen varen! We bezoeken het Sea Aquarium, wat ook zonder kinderen een aanrader is. Vooral de pinguïns en de tunnels waar je onder de zeehonden en haaien doorloopt zijn spectaculair. Vlak bij het Aquarium ligt het winkelcentrum van Darling Harbour. Hier kunt je prima shoppen, maar ook lekker eten in de grote foodcourt. Op de terugweg kijken we nog even in Manly rond, hier vind je tenslotte een van de bekendste stranden van Sydney!

Vandaag gaan we met de camper op pad en onze eerste bestemming is de Blue Mountains! Onze camping bevindt zich in Katoomba in een prachtige omgeving. Wanneer je niet per eigen vervoer de Blue Mountains wilt verkennen is de Trolley bus een goed alternatief. Deze brengt je naar alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals Scenic World. Hier kun je met het steilste treintje ter wereld naar beneden en met de kabelbaan weer omhoog. Dit alles tussen de bomen en met schitterend uitzicht. De plaatsjes Katoomba en Leura zijn zeker een bezoek waard. De laatste stop van deTrolley is Echo Point, waar we geweldig zicht hebben op de Three Sisters.

Vanwege het slechte weer besluiten we niet naar de kust, maar naar Canberra te gaan, de hoofdstad van Australië. Hier bekijken we de parlementsgebouwen en wandelen door de stad. De volgende dag gaan we toch naar de kust en verblijven op een camping in South Durras in een Nationaal Park en vlakbij Bateman’s Bay. De kangoeroes hoppen gewoon over de camping in het rond! Gelukkig is het een dagje lekker weer en genieten we van het strand.

Onze volgende stop is Lakes Entrance, wat we bereiken na een lange bergachtige rit. We zien hier de oneindige Ninety Mile Beach, wat de meren van de oceaan scheidt. Dan vervolgen we onze weg naar Philip Island, waar we heerlijk naar het strand gaan en de volgende dag het Koala Reserve bezoeken. Over de boardwalks loop de tussen de bomen en kun je de koala’s goed zien zitten! ’s Avonds hebben we tickets voor de Penguin Parade en zitten 1e rang. De Little Penguins komen in grote groepen vlak voor ons langs lopen, dat is een koddig gezicht en ook onze zoon geniet hier enorm van!

Na de natuur en stranden is nu Melbourne aan de beurt. Omdat het vlak voor kerst is zijn de straten overvol met winkelend publiek, waardoor we wat rustigere plekken opzoeken. We nemen de tram naar St. Kilda, een wijk met veel jongeren en een strandcultuur. Gezellige terrassen en restaurantjes in overvloed en leuk om mensen te kijken. Ook maken we een wandeling langs Flinders Street Station, een prachtig historisch gebouw en naar de botanische tuinen.

Dit was het eerste deel van onze reis, in deel 2 kunt u lezen over The Great Ocean Road en Adelaide.

Wilt u meer informatie over deze route of andere plaatsen in Australië neem dan vrijblijvend contact met mij op.