Veelzijdig Australië deel 2

Bianca Brouwer - van der Pels op 24 December 2006
Reisverslag Australië 2006-2007 Deel 2

In december 2006 en januari 2007 hebben wij een 6-weekse rondreis per camper en huurauto door Australië gemaakt. Deze reis begon in Sydney en bracht ons uiteindelijk vele kilometers en prachtige indrukken later in Perth.

In Deel 1 startten we in Sydney en eindigde het verslag in Melbourne. Hier begint deel 2 van onze reis, vanuit Melbourne per camper over The Great Ocean Road naar Adelaide.

Vanuit Melbourne rijden we richting The Great Ocean Road, die officieel begint bij de brug over de Spring Creek bij Torquay. Dit is ook een leuke plek om te stoppen, de Surfcoast van Australie! Alles in dit stadje draait om het strand en surfen en dat biedt prachtige plaatjes. We rijden verder naar onze overnachtingsbestemming voor de kerstdagen, Apollo Bay. Helaas regent het erg hard en is het zeer koud voor de tijd van het jaar. Reden voor ons om een motel te nemen, zodat we gedurende de kerst droog en warm zitten! We bezoeken Cape Otway Lighthouse en zien onderweg koala’s in de bomen die we van zeer dichtbij kunnen bekijken. Je rijdt hier dan ook door het regenwoud langs reusachtige bomen en varens. Ook kijken we nog even rond in Apollo Bay, een toeristisch stadje met winkeltjes en motels.

De volgende dag rijden we verder over The Great Oean Road naar het Port Campbell National Park met de bekende Twelve Apostles. Ondanks de wind en kou genieten we van het prachtige uitzicht over deze rotsen. De volgende stop is Lorch Ard Gorge, waar de rotsen nog mooier zijn! De laatste stop in het park is de London Bridge, die helaas sinds 1990 geen brug meer is! Het is een prachtig en spectaculair park en pas laat in de middag gaan we op weg naar onze camping in Port Fairy. Ook Port Fairy is een gezellig toeristenplaatsje met de nodige eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Verder is het mogelijk hier aan het strand te vertoeven, maar helaas hebben wij daar vanwege het weer niet van kunnen genieten.

Onze volgende bestemming is het Grampians National Park, bij de plaats Halls Gap. We gaan naar Reeds Lookout bij The Balconies, waar je na een pad van 1 kilometer een prachtig uitzicht hebt en de beroemde balconies kunt zien (vooruitstekende rotsen in de vorm van een balkon). Ook stoppen we bij de Boroka Lookout, waar vandaan je de omgeving van Halls Gap en zelfs de camping kunt zien. De MacKenzie Falls zijn de hoogste en meest imposante watervallen van Victoria, dus niet te missen!

Omwille van de tijd besluiten we niet via de kust, maar door het binnenland richting Adelaide te rijden. Onze overnachtingplaats is Coonalpyn, een heel klein dorp met maar 233 inwoners! Maar wel een camping met een zwembad en omdat de temperatuur inmiddels flink is opgelopen komt dat goed van pas. De volgende dag is het oudjaar en rijden we naar Murray Bridge, gelegen aan de rivier de Murray. Langs de waterkant is het heerlijk toeven en er is een fantastische speeltuin voor onze zoon. Ook zijn er verschillende festiviteiten vanwege de viering van het nieuwe jaar!

Onderweg naar Adelaide stoppen we in Hahndorf, een leuk historisch en toeristisch stadje, met Duitse worst en bier! Onze camping bevindt zich in Marion, een voorstad van Adelaide. Vlakbij is nog een ander stadje, Brighton, met een heerlijk strand en leuke pier. Ook zijn er veel gezellige restaurants en eetgelegenheden te vinden. De volgende dag bezoeken we Port Adelaide, waar de stad ooit is gesticht. Er staan mooie historische gebouwen en het is een leuke rit langs de kust terug met een stop in Glenelg. In dit toeristische gedeelte van Adelaide aan het strand is het erg druk en gezellig, ook met een pier en veel kindervermaak bij het strand. Verder kun je er lekker shoppen en eten.

Dan is het tijd om de camper in te leveren en verblijven we nog 2 dagen in de stad Adelaide in een hotel. We bezoeken de prachtige dierentuin, waar we oa. de pinguïns, zeeleeuwen, apen en giraffen bekijken. Ook gaan we nog heerlijk winkelen en genieten even van het zwembad bij het hotel, voordat het tijd is voor onze vlucht naar Perth!

Dit was het tweede deel van onze reis, in deel 3 kunt u lezen over de westkust van Australië vanuit Perth. Wilt u meer informatie over deze route of andere plaatsen in Australië neem dan vrijblijvend contact met mij op.