Veelzijdig Australië deel 3

Bianca Brouwer - van der Pels op 05 January 2007
Reisverslag Australië 2006-2007 Deel 3

In december 2006 en januari 2007 hebben wij een 6-weekse rondreis per camper en huurauto door Australië gemaakt. Deze reis begon in Sydney en bracht ons uiteindelijk vele kilometers en prachtige indrukken later in Perth.

In Deel 1 startten we in Sydney en eindigde het verslag in Melbourne. Deel 2 ging van Melbourne over The Great Ocean Road naar Adelaide. Hier begint deel 3 van onze reis, vanuit Perth per huurauto langs de verschillende bezienswaardigheden aan de Westkust van Australië!

Met een binnenlandse vlucht zijn we in een paar uur van Adelaide naar Perth gevlogen. In de middag wandelen we nog wat door de stad en gaan lekker uit eten. De volgende dag verkennen we de stad verder, via de Mall gaan we naar de wijk Northbridge en daarna richting de Swan Bells bij de rivier. Later rijden we met de auto naar Kings Park, een heuvel dicht bij de stad met wandelpaden, botanische tuinen en fantastisch uitzicht op de Swan River en Perth!

De volgende dag verlaten we Perth en gaan op weg richting Geraldton. Hier hebben we een cabin gehuurd op een camping, aan het strand. Er zijn nog meer mooie stranden in de omgeving en we vermaken ons prima.

Na Geraldton maken we ons op voor de rit naar Denham. Het is een lange rechte weg met soms wat heuvels en vrijwel hetzelfde landschap. Denham is een klein stadje waar we een oceanfront bungalow hebben. Een bezienswaardigheid in de omgeving is Eagle Bluff. Vanaf de heuvels kun je in het heldere water de haaien zien zwemmen. Ook lopen er veel kangoeroes rond.

In Monkey Mia, een plaatsje vlakbij Denham kun je het voeren van de dolfijnen bijwonen. Op een aantal vaste tijdstippen komen de dolfijnen tot aan het strand en krijgen sommige dieren wat vis. Een ranger vertelt wat over de verschillende dieren en er is zelfs een moeder met jong bij. Dit vindt plaats bij het Monkey Mia Dolphin Resort, waar vandaan we ook een boottocht maken per catamaran. Deze neemt ons eerst mee naar de Black Pearl farm voor een rondleiding en demonstratie en dan de zee op waar we zeekoeien en dolfijnen zien. Het Dolphin Resort ligt ook aan een prachtig strand waar we nog een dag doorbrengen.

Onze volgende stop is weer op de terugweg richting Perth, Kalbarri Nationalal Park. Onderweg bezoeken we Shell Beach, wat helemaal uit schelpen bestaat die wel tot 4000 jaar oud zijn! Buiten Kalbarri liggen een paar mooie uitzichtpunten. We beginnen bij de Natural Bridge en gaan dan naar Island Rock, wat ook erg indrukwekkend is. Als laatste naar Pot Alley Gorge, waar ook een klein maar moeilijk bereikbaar strandje te vinden is. ’s Middags maken we een boottocht over de Murchison River onder het genot van een hapje en drankje terwijl we van het geweldige landschap genieten.

Dan op naar Cervantes, een kleine 400 kilometer rijden. Hier bevindt zich het Nambung National Park, ook wel de Pinnacles genoemd! Duizenden rotspunten die soms wel 4 meter boven het gele zand uitsteken. Een wonderlijk schouwspel, waar je met de auto tussendoor kunt rijden of een wandeling kunt maken.

De allerlaatste bestemming van onze reis door Australië is Fremantle, waar we in het prachtige historische Esplanade hotel overnachten. Fremantle heeft een relaxte sfeer en biedt veel leuke cafés, restaurants, winkels en boetieks. Het Western Australian Maritime Museum, waar in de Shipwreck Gallery een deel van de Batavia te zien is. Daarnaast vind je er oude munten en VOC kaarten, leuk om de banden met Nederland terug te zien. Dit is tevens de afsluiting van onze 6-weekse reis door Australië.

Wilt u meer informatie over deze route of andere plaatsen in Australië neem dan vrijblijvend contact met mij op.