Zeilcruise per Star Clipper

Bianca Brouwer - van der Pels op 16 August 2004
In augustus 2004 organiseerde Star Clippers voor een aantal Nederlandse reisagenten een studiereis. Tijdens deze reis konden we kennismaken met het product van Star Clippers en zelf ervaren hoe het er op een zeil cruiseschip aan toegaat.

De reis begint in Cannes, waar we een middag ter vrije besteding hebben om de stad te verkennen. Cannes staat bekend om de vele luxe hotels en de beroemde boulevard de Croisette, waar alle bekende modemerken vertegenwoordigd zijn. In de achterliggende winkelstraat zijn veel boetieks en winkels van bekende ketens te vinden en ook zijn er in Cannes vele uitstekende restaurants.

Aan het begin van de avond schepen we in op de Star Clipper, ons verblijf voor de komende 3 dagen. Bij het inchecken ontvangen we een pasje, waarmee je de drankjes en overige uitgaven aan boord kunt betalen. Alle maaltijden zijn inbegrepen en ook koffie en thee kun je de hele dag door zelf inschenken. Aan boord bevinden zich maximaal 170 gasten en in tegenstelling tot de grotere cruiseschepen biedt de Star Clipper geen theater, maar bestaat het entertainment uit een gezellige bar met live muziek.

Het mooiste moment bij vertrek uit een haven is wanneer de zeilen worden gehesen door de bemanning terwijl Conquest of Paradise van Vangelis te horen is. De schepen zijn authentieke clippers en er wordt ook daadwerkelijk gezeild tijdens de cruise. Het voordeel van deze zeilschepen is dat zij de kleinere havens kunnen aandoen, die door een groot cruiseschip niet kunnen worden bereikt.

Onze eerste aanleghaven is Calvi op het Franse eiland Corsica, waar we een halve dag kunnen rondkijken. Naast de gezellige haven met terrassen zijn er veel kleine kronkelige straatjes met leuke winkels en uitzichten.

De volgende stop is Bastia, ook op Corsica. Deze stad met Italiaanse sfeer ziet er nog precies zo uit als in de 19e eeuw. De kleurrijke gebouwen aan de haven bieden een prachtig plaatje.

Op Elba bezoeken we Portoferraio, waar Napoleon vroeger vanuit zijn villa de schepen bekeek die in de haven lagen te wachten en waar hij droomde van hernieuwde gloriedagen.

Het is prachtig weer dus ook het zeilen naar de verschillende bestemmingen is een geweldige ervaring. Op het dek staan heerlijke ligbedden en er is een klein zwembad, waar je verkoeling kunt zoeken.

Na 3 heerlijke dagen komen we aan in het Italiaanse Portovenere, waar we helaas van boord gaan. Omdat de retourvlucht pas ’s avonds naar Amsterdam vertrekt, hebben we nog voldoende tijd om de beroemde toren van Pisa en de naastgelegen Dom uitgebreid te bekijken. Dit is een fantastische afsluiting van een geweldige ervaring.

Wilt u meer weten over de cruises van rederij Star Clippers of heeft u interesse in een andere cruise? Neemt u dan vrijblijvend contact met mij op.