Zon, strand, actie & prachtige natuur op de Dominicaanse Republiek

Bianca Brouwer - van der Pels op 13 September 2018
De Dominicaanse Republiek staat bekend als om zijn prachtige stranden en (grote) All Inclusive Resorts. Deze vind je er zeker, maar daarnaast heeft het zoveel meer te bieden!

Tijdens mijn hernieuwde kennismaking met de Dominicaanse Republiek worden we meegenomen door het ministerie van toerisme naar de minder bekende plekken.

Vlak bij Punta Cana ligt Scape Park. Hier kun je allerlei activiteiten doen, waaronder de Zip Line Eco splash. Een uitdagend parcours dwars door de prachtige natuur! ’s Avonds kun je een geweldige avond uit beleven in de Coco Bongo met (live) muziek en dans.

Onderweg naar de hoofdstad Santo Domingo bezoeken we Altos de Chavon, de reconstructie van een Europees middeleeuws dorp. Vaak gebruikt als filmset, trouwlocatie en voor concerten, maar je kunt er ook heerlijk rondslenteren en dineren in een van de restaurants.

Santo Domingo heeft ons verrast met zijn mooie koloniale centrum vol prachtige gebouwen, leuke restaurants en winkels. Geweldig om te doen is de Trikke & Kah Kow Experience. Eerst verken je de stad op een elektrische driewiel step en vervolgens leer je alles over het verbouwen van cacao en het maken van chocolade. Ben je op zondag in de stad, dan kun je ’s avonds op straat dansen met de locals met live muziek!

Via de nieuwe snelweg ben je binnen 3 uur op het schiereiland Samana. Hier vind je naast de All Inclusive resorts ook kleine boutique hotels en verlaten stranden. Maak een boottocht en ontdek het Los Haitises National Park met grotten, vogels en kalkstenen rotsformaties. Geniet vervolgens van het uitgestrekte strand op Cayo Levantado. Ook fantastisch om te doen is een tocht per paard naar de watervallen bij Salto del Limon. Je start in het dorp en de inwoners begeleiden je over de het pad vol rotsen en door de rivier. Het laatste stuk leg je te voet af, waarna je heerlijk kunt zwemmen onder de waterval. Na deze inspanning is het zalig om te zwemmen en op het strand te lunchen bij Don Luís op Cosón beach. Las Terrenas is een gezellig plaatsje met leuke bars, (vis) restaurants en winkeltjes. Een gezellig afsluiting van de dag!

We rijden weer terug naar het zuiden en gaan voor de kust bij La Romana aan boord van een catamaran om naar Isla Catalina te varen voor een middag snorkelen, zwemmen en lunchen op het strand. Onze reis eindigt weer in een prachtig All Inclusive resort aan het strand van Punta Cana voor een laatste ochtend zon en strand.

De Dominicaanse Republiek, een groen eiland met mooie natuur, vriendelijke mensen, prachtige stranden en verrassend veel leuke activiteiten die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek!