Lanzarote

Bianca Maassen-Berensfreise op 07 April 2017
Lanzarote is een uniek eiland vol extreme en ongewone schoonheid. Prachtige natuur, indrukwekkende landschappen, lange zandstranden, een diepgewortelde lokale cultuur en gastronomie, en bovenal een oprecht respect voor de natuur en haar omgeving, maakt Lanzarote een ideale bestemming om van te genieten en om naar terug te keren. Het blijft je verrassen! Het eiland wordt omgeven door spectaculair kristalhelder water en heeft geweldige uitgestrekte witte, zwarte en gouden stranden. Papagayo, Puerto del Carmen en Matagorda in het zuiden zijn een aantal van de beste stranden en baaien. In het noorden geniet je van het indrukwekkende strand van Famara en van de stranden in Costa Teguise, Arrieta, Caleton Blanco, Orzola en op het eiland La Graciosa. Behalve zon, zee en strand biedt het eiland ook redelijk wat interessante bezienswaardigheden.

Excursies Lanzarote telt mede dankzij het vulkanische landschap een aantal interessante bezienswaardigheden. De meeste excursies zijn vooral gebaseerd op het prachtige landschap en de schitterende natuurverschijnselen. Het eiland is niet al te groot en de wegen zijn van prima kwaliteit. Je kunt het eiland dus makkelijk met een huurauto verkennen en meerdere bezienswaardigheden op één dag bezoeken.

Beoefen je favoriete sport in een unieke omgeving Dankzij het milde, lenteachtige klimaat en het magische landschap trekt Lanzarote veel sportliefhebbers uit de hele wereld aan om hun favoriete sporten te beoefenen. Zowel amateurs als professionals bezoeken het eiland om te surfen, kitesurfen, windsurfen, triatlon, golfen, duiken, zeilen, vissen, fietsen, mountainbiken, wandelen, paragliding, en nog veel meer...

Proef Lanzarote Op Lanzarote kunt je genieten van een uitstekende keuken! Uitstekende vis, schelp- en schaaldieren, groenten, geitenvlees, zwart Canarisch varkensvlees, en uitstekende wijnen, geproduceerd in het magische wijngaard-landschap van La Geria.

Het achtste Canarische Eiland La Graciosa is het meest onderscheidende eiland van de Canarische Eilanden, met slechts 600 inwoners en is omgeven door paradijselijke stranden en is het een idyllische plek vol natuur en rust.

Museo Atlántico Het museum is het eerste onderwatermuseum in Europa, gecreëerd door de ontwerper Jason deCaires Taylor. Het museum ligt 12 meter diep onder water in de buurt van de zuidkust van Lanzarote, in de Bahía de Las Coloradas, een plaats die vooral werd gekozen vanwege de fysieke kenmerken van de zeebodem. Het bestrijkt 2500 vierkante meter en geeft toegang voor duikers en snorkelaars.