Antigua & Barbuda

Brenda Stegman - van Ee on 02 October 2010

Deel dit:

Op 2 oktober 2010 had ik het genoegen om met een prachtige trip de 2 eilanden Antigua en Barbuda te mogen ontdekken.

Vanuit Amsterdam vlogen wij met een comfortabele vlucht naar Londen Gatwick om vanuit daar met British airways in circa 8 uur en een kwartier naar Antigua te mogen vliegen.

Gedurende ons verblijf op Antigua verbleven wij 1 nacht in "the Grand Pineapple beach hotel" en 4 nachten in "Sandals Antigua resort & spa"

The Grand pineapple beach hotel is een 3 sterren + accommodatie met een all inclusive formule. Mooi basic en met laagbouw bungalows direct aan het strand.

Sandals Antigua resort en spa is een "adult only" accommodatie voorzien van veel luxe. Het is een groot hotel met diverse kamer categorieën verdeeld over verschillende delen van het complex. Het resort ligt aan het prachtige witte Sandy beach. Dit hotel is 1 van de beste Sandals hotels van de Caribbean.

Vanuit Antigua zijn diverse excursies mogelijk. 1 ervan is de catamaran excursie naar het eiland Barbuda. Het is een dagtrip en de tocht erheen is ongeveer 1,5 -2 uur. Barbuda is een must seen vanaf een boot. Het heeft een 17 km lang wit strand genaamd "low bay" en tijdens het seizoen komen de schildpadden hier soms elke 2 weken terug om hun eieren te leggen. Vanuit dit punt waar wij de tijd krijgen om heerlijk te zwemmen en een BBQ lunch te ontvangen kun je ook de prachtige flora en fauna gaan bewonderen. Vanuit de "Codrington Lagoon" gaan wij met kleine bootjes waar circa 10 personen in vervoerd kunnen worden de lagoon over naar het hart van de Mangroves waar 's werelds grootste "Frigate bird Colony" (fregat vogel => grote zeevogel) zich bevind. Met de bootjes kunnen wij erg dichtbij komen om ze te observeren en om met de kennis van de gidsen te horen hoe deze beesten leven en er uit zien.

Een andere leuke excursie is die naar Shirley Heights. Een oude militaire basis op het zuidelijkste puntje van het eiland, 150 meter boven de zee level. Tegenwoordig is dit niet alleen een prachtige plek met uitzicht over de kustlijn, maar er worden hier diverse feesten en evenementen georganiseerd, BBQ's en muziek. Zeker de moeite waard om een avond heen te gaan en je heerlijk te vermaken en te eten.

Naast bovenstaande excursies is er uiteraard nog meer te beleven op het eiland Antigua. Een prachtige bestemming en zeer geschikt voor een honeymoon bestemming.

Meer weten? Aarzel niet om contact met mij hierover op te nemen!

Deel dit:

Terug Naar Boven