Bon Bini Curacao

Brenda Stegman - van Ee on 20 November 2009

Deel dit:

Dushi Curaçao!

1 van de heerlijke bestemmingen in het Caribische gebied! Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en ongeveer net zo groot al Texel. 38 witte stranden en vele bezienswaardigheden. Ik heb het mogen beleven en zien!

Na een rechtstreekse vlucht van circa 10 uur komen wij aan op de luchthaven en worden ontvangen door de lokale mensen en onze begeleiding. De temperatuur is goed en je voelt de gastvrijheid

In samenwerking met het Curaçao Tourist Board is er een mooi programma voor ons opgesteld om het eiland in een korte tijd goed te leren kennen.

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 472 km2, met circa 152000 inwoners. Het ligt op 60 kilometer van het zuid Amerikaanse vasteland in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Ten zuidoosten van Curaçao ligt klein-Curaçao, een klein onbewoond eilandje.

Het landschap is voornamelijk vlak met hier en daar wat heuvels, met name in het noordwesten. Het hoogste punt op Curaçao is de St. Christoffelberg (372m) De noordkust is teil en rotsachtig en daardoor voor de scheepvaart niet toegankelijk.

De zuidkust kenmerkt zich door vele baaien en ondiepe inhammen. De belangrijkste binnenbaai is het Schottegat. Aan de zuidwestkust komen vele kleine koraalzandstranden voor. Curaçao heeft geen kilometers lange witte stranden, maar genoeg andere mogelijkheden om je heerlijk te vermaken. Denk bijvoorbeeld eens aan Jan Thiel baai en Mambo Beach. De temperatuur is gedurende het hele jaar heerlijk, namelijk constant zo rond de 27 graden. Met de altijd aanwezige wind is dit heel goed te doen.

Welke bezienswaardigheden (zie ook de foto's) hebben we aangedaan? - Willemstad met zijn pontjesbrug, het stadscentrum, de Venezuelaanse fruit- en groenten markt, Old Market (een eetgelegenheid voor plaatselijke gerechten) en het Slavenmuseum - Dolphin Academy - Dina Veeris het kruidentuin vrouwtje - Een Struisvogelboerderij - Met een boot diverse baaitjes bezocht en gesnorkeld in het blauwe, heldere zeewater - Boca Tabla, de woeste noordkust - Mambo Beach: het uitgaansgebeuren aan het strand. Verspreid over het eiland zijn er vele goede en leuke accommodaties. Ieder zijn charme en voor elk wat wils. Ik help u hierin graag adviseren wat het beste bij uw wensen past.

Curaçao is een heerlijk eiland om te relaxen, de Antillianen zijn erg aardig, het weer is goed, de baaitjes idyllisch en erg veel leuke activiteiten/bezienswaardigheden!

Bon Bini Curaçao

Ik help u graag verder!

brenda@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven