Een auto huren tijdens de vakantie?

Brenda Stegman - van Ee on 30 March 2017

Deel dit:

Een auto huren tijdens je vakantie?

Wil je meer beleven tijdens je vakantie?

Met een huurauto ontdek je alles! Flexibel en onafhankelijk, volledig in je eigen tempo. Via jouw Travel Counsellor boek je een auto met de all-inclusive huurformule.

De meest voor de hand liggende reden, maar vaak compleet vergeten. De meeste mensen plannen hun vakantie van begin tot eind. De eerste dag gaat u naar het pretpark, de tweede dag luieren op het strand, de derde dag gaat u op safari en de vierde dag gaat u terug naar huis. Een plan hebben is geweldig, maar worden meestal niet uitgevoerd zoals verwacht. Misschien zijn het pretpark en de safari geen activiteiten voor een volledige dag. Wat doet u dan met uw nieuw verworven vrije tijd?

Met uw eigen auto kunt u doen wat u wilt. U hoeft geen keuze te maken uit de lijst met busbestemmingen of beslissen of een activiteit de kost van een taxi waard is. U kunt gewoon iets vinden om te doen en er heengaan.

Omdat wij graag het beste voor u willen hierbij enkele tips.

Laat je hem staan?

Met een huurauto zie je meer, daar zijn we van overtuigd. Maar je hebt ‘m niet altijd nodig. Ga je bijvoorbeeld eerst een paar dagen naar de stad om vervolgens pas de omgeving te verkennen? Dan is het weggegooid geld om de huurauto al bij aanvang van de vakantie op te halen. Je kunt je autohuur dan beter pas een paar dagen later in laten gaan, wanneer je hem echt nodig hebt. Je huurauto kun je in zo’n geval vaak ophalen bij een stadskantoor in plaats van op het vliegveld. Veel aanbieders hebben namelijk niet (alleen) op het vliegveld, maar (ook) in de stad een gemakkelijk bereikbaar kantoor waar je je huurauto kunt ophalen.

Wees er op tijd bij

Verhuurders hebben een beperkt aantal auto’s en wanneer het einde van de voorraad in zicht komt, gaat de prijs omhoog. Bovendien heb je natuurlijk ook minder keuze als de voorraad slinkt. Heb je een voorkeur voor een bepaald type auto of wil je speciale diensten of extra’s afnemen? Zorg dan zeker dat je er op tijd bij bent. Want als je te lang wacht, loop je het risico dat je wensen niet meer vervuld kunnen worden. Het kan ook gebeuren dat jij prima uit de voeten kunt met een goedkoop modelletje, maar dat er alleen nog een dure SUV beschikbaar is. Hartstikke zonde van het geld, natuurlijk. En soms zijn de auto’s zelfs helemaal op. Mooi balen als je alles uit je vakantie wilde halen met een leuke huurauto. Op tijd boeken is dus echt een aanrader!

24 uurs regel

Ken je de 24-uursregel al? Die kan je zomaar een huurdag extra kosten! Autohuur gaat namelijk altijd per 24 uur. Dus lever je je huurauto op een later tijdstip in dan je hem hebt opgehaald? Dan kost je dat een volle huurdag extra. Stem je ophaal- en inlevertijden daarom goed op elkaar af. Land je om 14.00 uur en blijf je een week? Dan haal je de auto rond 14.30 uur op en lever je hem op dag 8 dus uiterlijk om 14.30 uur weer in. Je betaalt dan 7 volle huurdagen. Lever je hem pas om 16.00 uur in, dan betaal je voor die anderhalf uur een volle dag extra. Zonde!

Wil jij ook een huurauto tijdens jouw vakantie en er zeker van zijn dat alles goed geregeld en je niet voor verrassingen komt te staan? Informeer bij mij naar de mogelijkheden, ik help je graag!

Brenda Stegman

brenda@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven