Flachau – “Snow Space Salzburg”

Brenda Stegman - van Ee on 27 February 2016

Deel dit:

Wintersport is voor mij en mijn gezin een jaarlijks terugkomende vakantie.

In de voorjaarsvakantie trekken wij er ieder jaar samen met een groep vrienden weer op uit om te genieten van de sneeuw. Dit keer was de Oostenrijkse plaats Flachau aan de beurt.

Flachau is eigenlijk niets meer dan één lange weg door een dal met een kleine dorpskern. Het dorpje ligt direct aan de voet van de berg. Flachau staat bekend om de jaarlijkse World Cup afdaling; meervoudig Olympisch kampioen Hermann Maier groeide op in Flachau. Zijn naam gonst dan ook overal in Flachau en er is zelfs een Hermann Maier Skischool.

Er zijn drie verschillende plaatsen waar je met de lift naar boven kunt. Hierdoor is je hotel of appartement nooit ver van de skilift verwijderd en hoef je nooit lang in de skibus te zitten. De liften in Flachau zijn modern dus je bent snel boven, maar daardoor kan het op de pistes wel druk zijn, met name in de vakantie periodes!

Vanaf december is dit gebied eigenlijk 100% sneeuwzeker. Er is een diversiteit aan afdalingen en voor zowel een beginnende en ervaren skiër geschikt maar ook zeker voor de snowboarders.

Voor de apres-ski kun je ook in Flachau prima terecht. Om klokslag 4 uur gaat de sirene. Jong en oud verzamelen zich naar de Hofstadl of een van de andere hutten en kroegen aan de piste. Gezinnen, studenten, leraren, iedereen danst hier met elkaar. Flachau is een dorp voor jong en oud en dat merk je op dit soort momenten helemaal.

Het winkelaanbod in Flachau is wel wat beperkt. Dus gaan er niet-skiërs mee hou hier dan rekening mee.

In de avond hoef je je ook echt niet te vervelen in Flachau. De skischolen bieden verschillende activiteiten aan zoals sneeuwschoenwandelen met fakkels, snowtuben en ijsklimmen. Vooral eten en rodelen bij Sattelbauer moet je een keer gedaan hebben. Verder is er voor de die-hard skiërs en boarders een verlichte piste.

Vooral het rodelen vanaf de Sattelbauer is geweldig! Je kunt als je wilt hier vooraf eerst gaan eten (let op reserveer dit vroegtijdig want ze zitten al snel vol) maar op afspraak kun je ook komen om alleen te gaan rodelen. Wij hebben dit uiteraard ook gedaan, met de kinderen, en wat een hilariteit was dat. Echt een aanrader! Kleed je wel warm aan want het is goed koud zo in de avonden.

Lijkt deze wintersportbestemming jou ook wat? Neem eens contact met mij op, ik vind vast en zeker iets leuks. Uiteraard ook voor elke andere wintersport bestemming kun je mij inschakelen. Ik ken genoeg leuke plekjes!

Mail mij op brenda@travelcounsellors.nl of bel op 0320-218071

Deel dit:

Terug Naar Boven