Formentera uitzonderlijk en natuurlijk!

Brenda Stegman - van Ee on 07 July 2017

Deel dit:

“Formentera uitzonderlijk en natuurlijk!”

Formentera is het kleinst bewoonde eiland van de Balearen. Al is het eiland klein, het heeft door zijn uitgesneden vorm een uitgestrekte kust met veel stranden, talrijke baaien en verlaten plekjes waar je nog heerlijk alleen kan zijn. Het eiland Formentera blinkt uit door de schoonheid van de natuur en de nog wilde landschappen, met duinen en stranden in perfecte staat. Zodra je voet aan land zet, adem je rust in, zo kenmerkend voor Formentera. Het is de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie met je kinderen. Turquiose, kalme en warme wateren en een omgeving in perfecte staat maken dit een waar paradijs voor de hele familie.

Formentera staat bekend en wordt gewaardeerd om zijn stranden met heldere wateren en fijn wit zand, waar je met open mond naar de turquiose kleurschommelingen blijft kijken. De stranden zijn beschermd en ongerept, maar zijn toch makkelijk bereikbaar.

Net als de andere Balearen wordt Formentera omringd door het Posidonia oceanica. Rondom Formentera ligt er 7.600 hectare aan Posidonia. De Posidonia zeegrasvelden – ook wel Neptunusgras genoemd – worden bedreigd doordat veel pleziervaartuigen hun ankers boven de beschermende zeegrasvelden uitgooien. Het zeegras groeit maar zo’n 2 centimeter per jaar en speelt een belangrijke rol in het tegengaan van erosie van het strand en de duinen. Het gras ‘tempert’ de golfslag en fungeert als een natuurlijke barrière. Tevens geeft het het zeewater een zeer heldere en blauwe kleur en zorgt het ervoor dat het zand van het strand zeer fijn is. Deze stranden – waaronder playa de Ses Illetes - behoren tot de mooiste in het Middellandse Zeegebied

Formentera staat bekend om zijn stranden en transparante wateren, maar als je het binnenland gaat bezichtigen vind je kleine dorpjes, vuurtorens, torens en molens, meren en zoutpannen, verborgen grotten en spelonken, mooie bossen van pijn- en zevenbomen, afwisselend met duinen en rotsen met de meest grillige vormen.

Formentera is beroemd om zijn paradijselijke stranden van heel fijn wit zand, maar er is nog een ander paradijs, verstopt onder het water dat erop wacht ontdekt te worden. Het eiland biedt de perfecte omgeving en voorwaarden om voor het eerst te duiken. En na deze “doop” zal je vast en zeker door willen gaan met duiken.

Het eiland is alleen bereikbaar per boot vanaf Ibiza Stad. Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83 km² – is het een ideaal fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 32 routes, waarvan er 4 alleen voor wandelaars zijn. De overige 28 kun je met de fiets en/of lopend afleggen. Omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Met onderweg vele baaitjes, jeneverbesstruiken en pijnbomen is het puur genieten. Er is geen hoogbouw op Formentera, bij wet verboden en langs de doorgaande wegen staan geen reclameborden.

De maanden juli en augustus zijn erg druk, daarbuiten is het een oase voor rustzoekers.

Wil je meer over dit prachtige eiland weten neem dan contact met mij op!

Email: brenda@travelcounsellors.nl tel: 0320-218071

Deel dit:

Terug Naar Boven