Italië, Lago Maggiore

Brenda Stegman - van Ee on 04 August 2007

Deel dit:

Eén van de Noord-Italiaanse meren is het Lago Maggiore. Het is een meer in het grensgebied van Zwitserland en Italië. In het Italiaans wordt het ook wel Lago Verbana genoemd. Het meer is 212 km2 groot, 60 km lang en 10 km breed.

Na vele delen van Italië te hebben gezien besloten wij in de zomer van 2007 eens met ons gezin het Lago Maggiore te bezoeken. Mijn man als groot watersport liefhebber kiest vaak iets uit waar hij met zijn boot kan varen en de watersport kan beoefenen. Mede hiervoor leek het Lago Maggiore een uitstekende bestemming. Laat het niet dat de Italiaanse keuken en bevolking ons zeer aanspreekt.

Een van de grote plaatsen aan het meer is Stresa. Vroeger een chique kuuroord, maar tegenwoordig een druk bezocht stadje. In het meer bevinden zich meerdere eilandjes. De meest bekende zijn de Borromeische eilanden te weten; Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze liggen allen in de grote baai/uitham van het meer naar het westen bij Verbania.

Isola Bella mag je eigenlijk niet missen als je hier met vakantie bent. Het is een prachtig eiland waar onder andere een groot paleis met prachtige tuin op staat. Je kunt hier met de boot vanuit Stresa of Baveno naar toe.

De grootste van de eilanden is Isola Madre, ook wel het "moedereiland" genoemd, een botanische tuin op het meer.

Erg leuk vonden wij zelf Isola dei Pescatori. Dit eiland is volgebouwd met kleine huizen, kronkelige weggetjes en Italiaanse gezelligheid. Veelal allen met uitzicht op het meer. Dit eiland is tevens het meest bewoonde eiland van de 3.

Bezoek zeker ook eens de volgende steden: * BAVENO => leuk, gezellig en klein antiek stadje * LAVENO => centrale stad halverwege het meer en dan in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore vooral LOCARNO en ASCONA.

Aangezien het Lago Maggiore zich in een berg/heuvelachtig gebied bevind is het bijvoorbeeld prachtig om de Mottarone (1491m) op te gaan. Vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht over een deel van het meer. Tevens kunt u bij helder weer o.a. het Lago D'Orta en Lago di Mergozza zien en eventueel de andere omliggende meren.

Heel bijzonder is het ook om de berg Monte Rosa op te gaan midden in de warme zomer. Gezien de hoogte van de berg waant u zich dan vanuit de hitte zomaar in de sneeuw.

Kortom; het Lago Maggiore heeft voor ieder wat wils. Kampeerders, gezinnen met kinderen, echtparen, watersport liefhebbers en noem maar op. Voor een ieder is er divers vertier.

Wilt u meer informatie over deze bestemming weten, aarzel niet en neem contact met mij op via brenda@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven